Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Na osmom FASHIONCLASH festivalu koji je održan u Mastrihtu u Holandiji od 30. juna do 3. jula, kao nastavak saradnje započete na prethodnoj Beogradskoj nedelji mode, organizovana je prezentacija modela domaćih dizajnera inspirisanih našim kulturnim nasleđem.

Modele su prezentoali dizajneri okupljeni oko udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective: Tamara Radivojević, Jelena i Svetlana Proković, Evica Milovanov Penezić, Ana Ljubinković , Sonja Krstić, Aleksandra Lalić i Valentina Feher. Pored njihovih modela izloženi su bili i dva originalna komada Zubuna koje je za ovu potrebu ustupilo KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva.

JSP BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji Ana LJubinkovic 1 BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji

Fashionclash predstavlja veoma inspirišući četvorodnevni festival koji okuplja mlade dizajnere i umetnike čiji je rad usko povezan sa modom. Učešće je vrlo privlačno za sve koji su raspoloženi za veliki modni brain-storming koji ima za cilj plasiranje najinovativnijih modnih rešenja. Festival je podeljen na dva dela: glavni i prateći tematski program koji je predviđen za saradnju sa mladim dizajnerima, uvažavajući sve njihove ideje i kreativna rešenja. Istražujući modu, učesnici Fashionclash-a stiču uvid u psihologiju ljudskog ponašanja i njegove uloge u podrivanju stereotipova. Negujući kulturne razlike i saradnju sa kreativcima iz drugih zemalja, od 2009. godine do danas, Fashionclash je ugostio više od 900 talenatovanih ljudi iz više od 50 zemalja. Na taj način, festival je stekao ugledan renome u svetskim okvirima objedinjujući različite vrste talenata, kultura, umetničkih disciplina i publike.

Sonja Krstic BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji tamara radivojevic BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji

Upravo na ovom festivalu svoje internacionalne karijere su počinjali i neki od naših najtalentovanijih dizajnera – Ivana Pilja, George Styler, Milica Vukadinović, Marta Miljanić… koji su kasnije sa istim kolekcijama imali uspehe i na Fashion Week-u u Beogradu.

Editors choice