Hot topics

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Na osmom FASHIONCLASH festivalu koji je održan u Mastrihtu u Holandiji od 30. juna do 3. jula, kao nastavak saradnje započete na prethodnoj Beogradskoj nedelji mode, organizovana je prezentacija modela domaćih dizajnera inspirisanih našim kulturnim nasleđem.

Modele su prezentoali dizajneri okupljeni oko udruženja Belgrade Fashion Week Design Collective: Tamara Radivojević, Jelena i Svetlana Proković, Evica Milovanov Penezić, Ana Ljubinković , Sonja Krstić, Aleksandra Lalić i Valentina Feher. Pored njihovih modela izloženi su bili i dva originalna komada Zubuna koje je za ovu potrebu ustupilo KUD “Stanko Paunović” iz Pančeva.

JSP BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji Ana LJubinkovic 1 BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji

Fashionclash predstavlja veoma inspirišući četvorodnevni festival koji okuplja mlade dizajnere i umetnike čiji je rad usko povezan sa modom. Učešće je vrlo privlačno za sve koji su raspoloženi za veliki modni brain-storming koji ima za cilj plasiranje najinovativnijih modnih rešenja. Festival je podeljen na dva dela: glavni i prateći tematski program koji je predviđen za saradnju sa mladim dizajnerima, uvažavajući sve njihove ideje i kreativna rešenja. Istražujući modu, učesnici Fashionclash-a stiču uvid u psihologiju ljudskog ponašanja i njegove uloge u podrivanju stereotipova. Negujući kulturne razlike i saradnju sa kreativcima iz drugih zemalja, od 2009. godine do danas, Fashionclash je ugostio više od 900 talenatovanih ljudi iz više od 50 zemalja. Na taj način, festival je stekao ugledan renome u svetskim okvirima objedinjujući različite vrste talenata, kultura, umetničkih disciplina i publike.

Sonja Krstic BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji tamara radivojevic BFW Design Collective na Fashionclash festivalu u Holandiji

Upravo na ovom festivalu svoje internacionalne karijere su počinjali i neki od naših najtalentovanijih dizajnera – Ivana Pilja, George Styler, Milica Vukadinović, Marta Miljanić… koji su kasnije sa istim kolekcijama imali uspehe i na Fashion Week-u u Beogradu.

Editors choice