Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Ima tu nečega što to podseća na mir i dostojanstvo životinje koja će u koridi ubiti ili će biti ubijena. Bik je miran, staložen i spokojan do te mere da ga u šaljivim horoskopima nazivaju “dosadnim kao klub filatelista” ili “samozadovoljnim ćutljivim seronjom”. To znači da je potrebno mnogo upornog mahanja crvenom maramom ne bi li napokon bio izazvan. I tada počinje razvijanje filma koji malo ko želi da gleda. Znamo kako to izgleda u koridi. Smena kadrova je brza i silovita sve do konačnog razaranja. Gnev Bika je legendaran. A mogao je ostati samo Ferdinand. Onaj koji ceni lepotu čulnog. Onaj za koga je čulno iznad svega, zapravo – jedino. Kao kada govorimo o doživljaju stvarnosti Tolstojevih junaka.

Njihova slika sveta je isključivo antropomorfna. Raj nije sa druge strane, raj je tu, na zemlji, u bukoličkim senkama seoskog pejzaža ili sakriven u divljoj brzini metropole. Ljevin je morao biti bik. Tragač za punoćom života koju nalazi u porodičnom miru i, bikovski obaveznom, blagostanju. Naravno, uvek se nađe prostora za poslednju sumnju. Ali, kada je snagom sopstvene racionalnosti ogoli do kraja, Bik se od nje zaista i oprašta. Zauvek. Bespogovorno.

Zbog toga, to nije čovek koga ćete sresti kako stopira na autoputu bez dinara u džepu, nesigurnog da li je barem ličnu kartu poneo sa sobom. Teško da ćete ga ubediti da sutra ujutru zajedno krenete na put vođeni slučajnom inspiracijom. Propagandne spotove za beskamatne kartice koje, brzo i lako, rešavaju sve finansijske probleme, u koje inače retko upada, ne uzima za ozbiljno. Napadno ljubazne bankarske službenike ispratiće sa blagim prezirom. Ali će ih saslušati. Da bi svoj potpis stavio na skockan i načičkan ugovor, pročitaće sve do poslednje fusnote. Za njega nema razlike između krupnih i sitnih slova.

prva Bikovi dolaze

Hedonisti sa ikustvom. Posvećeni umetnici. Večiti vladari

Bik ne zna šta je blind date. Ali je vešt u hodanju korak po korak. Realno i virtuelno. To znači da ga nećete zateći u svom krevetu nakon polusatnog chit-chata na Facebooku. Ali, kada se jednom nađe tu, teško da ćete ga pustiti da ode. Niko, kao on, ne uživa u alhemiji dodira. Mekoća nečijih usana, šaranje prstom po leđima, milovanje pramenova kose koja slučajno padne na njegova ramena – dovoljni su da doživi vrhunsko uzbuđenje. Bez ikakve pompeznosti kazano, dodiri su za Bika kao stihovi koji bude snagu njegovih jakih nagona. Venera ga je učinila čulnim bez ostatka, potentnim, vatrenim i strasnim. Zbog toga njegovu opreznost nikada ne bi trebalo razumeti kao sitničavost, tvrdičluk i lukavu promišljenost, već samo kao neraskidivu vezanost za zemlju i poverenje u čvrstinu tla. Sa njim nećete cepelinom leteti preko granice, ali ćete, kada se oblaci koji vas toliko inspirišu rasprše, pasti u čvrst zagrljaj koji znači sigurnost. Bik uliva poverenje i pruža osećaj zaštićenosti.

posebna slika Bikovi dolaze

Bik - od mira do stihije

Nema potrebe da imate bilo kakvu dilemu oko toga šta će uraditi sa materijalom koji ima u svojim rukama. Sagradiće od njega zidove, a ne privremeni zaklon od vetra. I velikodušno će vas uvesti unutra. Jer, za Bika, čvrsta podloga je jedini osnov za sva životna zadovoljstva u koja je istinski zaljubljen. Strast bez koje ne ume da živi. Vino kao amblem dionizijskog u svoj njegovoj bujnosti. Seks zbog kojeg žene Bikove nazivaju erotskim kraljicama Zodijaka, a muškarce legendarnim ljubavnicima. Uostalom, poznata su vam ova imena: Raspućin (Григорий Ефимович Распутин), Dali (Salvador Dali), Frojd (Sigmund Freud), Lukrecija Bordžija (Lucrezia Borgia)… I tajne Titovog kreveta pravi su delikates za ljubitelje kontroverznih istorijskih biografija, kao što je za neke druge to, besprekorni, Severinin video sa jahte. Sve su to Bikovi. Nezasiti. Materijalni. Senzualni. Pohotni. Poklonici kvaliteta, komfora i izobilja. Kada se predstavljaju obično kažu: Ja imam…

druga Bikovi dolaze

Obožavani. Antiskandalozni. Elegantni. Rafiinirani

Draž za posedovanjem prenosi se i na one koje učine delom svog sveta. Da, biće im ugodno na satenskim jastucima njegovog kreveta, za njegovom trpezom sedeće naspram njega. Onako kako nalaže tradicija i konzervativnost čije okvire nerado pomera. Pokriće ih svojim gabaritnim telom kao živi štit kada se nađu na udaru oluje, zlog pogleda ili opasnosti. Ali, podrazumevaće pripadanje bez ostatka. Posesivnost je najtamnija strana bikovske prirode. Bik ono što voli i onog koga voli drži kao malo vode na dlanu, ali van tog dlana drugi su putevi zatvoreni. Zbog toga pažljivo bira kome će pokloniti zvezde koje je, gonjen romantikom uprkos vezanosti za zemlju, skinuo sa svoda birajući samo najsjajnije. Za Bika su svi pokloni lišeni predumišljaja. On ne kupuje da bi mu ego bio nahranjen oduševljenjem onoga ko svlači ukrasni papir. Ne očekuje da mu se uzvrati. Ne poklanja da bi obavezao i postigao nešto što želi, a ne ume na drugi način. Poklon je za Bika kao i reč. Izraz naklonosti, ljubavi, obožavanja. Jezik emocija. Čist jezik bez matematičkih znakova. Računanje nema šta da traži u ljubavi. I, ta velika, od preterane upotrebe otrcana, u našem vremenu – obezglavljena reč, za Bika je sve samo ne ornament, dekor, šala, alibi, zamka, laž…

Bikovi su igrači na duge staze. Poklonici trajnosti. Neprijatelji promena. Stanovnici mirnih luka. Muževi koji kuvaju pretvarajući svaki sastojak u afrodizijak. Očevi koji bude decu na vreme. Ljubavnici koji ne posustaju. Odani prijatelji. Zadovoljni kućni tipovi. Čuvari svojih i tuđih tajni. Starci koji sede pored ognjišta ponosni na njegov plamen. Muškarci koji nemaju potrebu da dokazuju muškost. Žene koje su svesne svojih moći. Sujetni gospodari onih koje vole. Gazde. Nefleksibilni i netolerantni, a opet idealni saputnici. Najvredniji u timu. Stvaraoci za koje trud znači profit. Uvek inspirisani.

obavezno da ide moze i kao naslovna Bikovi dolaze

Žrtva ili pobednik koride. Heroj, u svakom slučaju

Dečaci koji najbolje zadatke pišu o tome kakvu će kuću imati. Kroz koju deceniju staloženi lideri. Devojčice koje ne odvraćaju pogled. Najtvrdoglaviji među tvrdoglavima. Uporni do poslednjeg aduta. Verni. Oni koji uz bisere daruju oslonac. Oni za koje je izdaja, u poslu ili ljubavi, isto što i purpurni plašt matadora. Veleposednici, udobno smešteni u omiljenu fotelju, ne naročito srećni kada ih pozivate na ples ispod disko kugle. Ali, poći će iz straha da ne zaplešete sa nekim drugim. Jednom njihovi – uvek njihovi. Ukoliko se iz tog zagrljaja otrgnete, sigurno je da ćete osvojiti više slobode nego što ste imali. Ali, i odgovornosti koju sloboda nosi u svojim džepovima. I ona je samo vaša, jer sve se može dogoditi osim jednog. U taj zagrljaj se nikada više nećete vratiti.

Slavni među Bikovima:

Andre Agasi (Andre Agassi) – Kraljica Elizabeta (Elizabeth II) – Mišel Fajfer (Mishelle Pfeiffer) – Vilijam Šekspir (Villiam Shakespeare) – Fred Aster (Fred Astaire) – Gari Kuper (Gary Cooper) – Salvador Dali (Salvador Dali) – Ela Ficdžerald (Ella Fitzgerald) – Adolf Hitler (Adolf Hitler) – Karl Marks (Karl Marx) – Makijaveli (Machiavelli) – Barbra Strejsend (Barbra Streisand) – Hari Truman (Harry S. Truman) – Rudolf Velntino (Rudolph Valentino) – Leonardo da Vinči (Leonardo da Vinci) – Džesika Lang (Jessica Lange) – Endi Mekdauel (Andie MacDowell) – Al Paćino (Al Pacino) – Rene Zelveger (Renee Zellweger) – Uma Turman (Uma Thurman) – Johanes Brams (Johannes Brahms) – Petar Iljič Čajkovski (Peter Ilyitch Tchaikovsky) – Denis Rodman (Dennis Rodman) – Stivi Vonder (Stevie Wonder) – Džordž Lukas (George Lucas) – Dejvid Birn (David Byrne) – Brajan Ino (Brian Eno) – Pirs Brosnan (Pierce Brosnan) – Papa Jovan Pavle Drugi (Pope John Paul II)

Izvori fotografija: diskusije.net, art.com, freakingnews.com, wallpaperpimper.com, space-fox.com, watches.infoniac.com, blic.rs, gliving.com, wallpaper.imcphoto.ne, photography.nationalgeographic.com, realwallpapers.eu


Milan Nikolić je mladić u godinama. Opredeljen za on line verziju života. Pisac koji je sa Parnasa prebegao na internet. Postao voljen tek kada je naučio da živi omražen. Neretko pogađa istinu zbog čega ga zasipaju poljupicima ili kamenjem. Kad ne piše – spava.

Editors choice