Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Kad treniraš sebe da razmišljaš na određen način, da staloženo analiziraš, širiš perspektivu i ne prepuštaš se reagovanju, nego pronalaziš adekvatnu akciju, unapređuješ svoje intelektualne sposobnosti. Razmišljanje i zamišljanje su teretana za mozak, samo vežbaj!

Kad treba da doneseš odluku, razmišljaj unapred i koristi maštu. Zamisli kako ćeš se osećati kad postigneš svoj cilj, prizovi taj osećaj kao da se to već dogodilo. Zamisli osećanje ispunjenosti dok nekome pričaš o tome šta si postigla, oseti telesno taj užitak (osećanje ispunjenosti i uživanja prizovi tako što ćeš da zamisliš neki prijatan prizor, more, vetar, slani miris, smeh, ukus i miris omiljenog slatkiša…) Ova tehnika donosi telesni osećaj ispunjenosti i postignuća, a tada ćeš lakše moći da doneseš ispravnu odluku, bez naboja i straha.
Diši lagano i duboko, tako ćeš uneti više kiseonika u mozak i postići ćeš smirenost.

Lagano disanje smiruje emocije i uvodi te u stanje pogodno za razmišljanje, jer u žurbi i pod stresom imamo suženu perspektivu i ne razmišljamo jasno. Dakle, naročito kad si u gužvi i pod pritiskom, ostavi sve za trenutak, nasloni se i opusti ramena (otkrićeš kako si sve vreme bila zgrčena i napetih mišića, kao da trčiš sedeći) i nekoliko minuta samo diši. Zatim se vrati poslu i zadrži tempo koji si uspostavila disanjem – to je ono što narodna mudrost duhovito naziva „požuri polako“.

Editors choice