Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

1/3

Kad treniraš sebe da razmišljaš na određen način, da staloženo analiziraš, širiš perspektivu i ne prepuštaš se reagovanju, nego pronalaziš adekvatnu akciju, unapređuješ svoje intelektualne sposobnosti. Razmišljanje i zamišljanje su teretana za mozak, samo vežbaj!

Kad treba da doneseš odluku, razmišljaj unapred i koristi maštu. Zamisli kako ćeš se osećati kad postigneš svoj cilj, prizovi taj osećaj kao da se to već dogodilo. Zamisli osećanje ispunjenosti dok nekome pričaš o tome šta si postigla, oseti telesno taj užitak (osećanje ispunjenosti i uživanja prizovi tako što ćeš da zamisliš neki prijatan prizor, more, vetar, slani miris, smeh, ukus i miris omiljenog slatkiša…) Ova tehnika donosi telesni osećaj ispunjenosti i postignuća, a tada ćeš lakše moći da doneseš ispravnu odluku, bez naboja i straha.
Diši lagano i duboko, tako ćeš uneti više kiseonika u mozak i postići ćeš smirenost.

Lagano disanje smiruje emocije i uvodi te u stanje pogodno za razmišljanje, jer u žurbi i pod stresom imamo suženu perspektivu i ne razmišljamo jasno. Dakle, naročito kad si u gužvi i pod pritiskom, ostavi sve za trenutak, nasloni se i opusti ramena (otkrićeš kako si sve vreme bila zgrčena i napetih mišića, kao da trčiš sedeći) i nekoliko minuta samo diši. Zatim se vrati poslu i zadrži tempo koji si uspostavila disanjem – to je ono što narodna mudrost duhovito naziva „požuri polako“.

Editors choice