10 trikova za postizanje savršenog “no makeup” makeup look-a

Oh-la-la: Beauty trendovi koje ove jeseni “diktira” grad ljubavi – Pariz!

Kako stvarne žene rešavaju najčešće probleme sa kosom?

Mali trikovi koje možeš da primeniš kako bi imala više vremena tokom dana!

Kako da svoj stajling učiniš #streetstyle urbanim uz pomoć samo jednog komada!

WANNABE DIGITAL AWARDS 2018: Po prvi put u Srbiji, izabrani najbolji influenseri u čak 16 kategorija!

Prvi put mama: 9 pitanja o dojenju koja te možda muče, a nisi imala koga da pitaš!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

5 načina da se odgovornije ophodiš prema novcu

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

1/3

Kad treniraš sebe da razmišljaš na određen način, da staloženo analiziraš, širiš perspektivu i ne prepuštaš se reagovanju, nego pronalaziš adekvatnu akciju, unapređuješ svoje intelektualne sposobnosti. Razmišljanje i zamišljanje su teretana za mozak, samo vežbaj!

Kad treba da doneseš odluku, razmišljaj unapred i koristi maštu. Zamisli kako ćeš se osećati kad postigneš svoj cilj, prizovi taj osećaj kao da se to već dogodilo. Zamisli osećanje ispunjenosti dok nekome pričaš o tome šta si postigla, oseti telesno taj užitak (osećanje ispunjenosti i uživanja prizovi tako što ćeš da zamisliš neki prijatan prizor, more, vetar, slani miris, smeh, ukus i miris omiljenog slatkiša…) Ova tehnika donosi telesni osećaj ispunjenosti i postignuća, a tada ćeš lakše moći da doneseš ispravnu odluku, bez naboja i straha.
Diši lagano i duboko, tako ćeš uneti više kiseonika u mozak i postići ćeš smirenost.

Lagano disanje smiruje emocije i uvodi te u stanje pogodno za razmišljanje, jer u žurbi i pod stresom imamo suženu perspektivu i ne razmišljamo jasno. Dakle, naročito kad si u gužvi i pod pritiskom, ostavi sve za trenutak, nasloni se i opusti ramena (otkrićeš kako si sve vreme bila zgrčena i napetih mišića, kao da trčiš sedeći) i nekoliko minuta samo diši. Zatim se vrati poslu i zadrži tempo koji si uspostavila disanjem – to je ono što narodna mudrost duhovito naziva „požuri polako“.

Editors choice