Na ovogodišnjoj dodeli nagrada magazina “Billboard” najveća dobitnica je bila Adel (Adele), sa čak 12 nagrada od 18, za koliko je njen fantastičan album “21” bio nominovan. Osvojila je nagradu za najboljeg izvođača, pevačicu, pop izvođača, pop album, alternativnu pesmu, kao i veliki broj nagrada u vezi sa top listama. Međutim, pevačica se nije pojavila da preuzme nagrade, niti je neko došao u njeno ime. Zašto – nije poznato.

Nagrada za pesmu godine otišla je u ruke blesavom duu LMFAO za numeru “Party Rock Anthem”, takođe su dobili nagradu za najbolju grupu, ali i još četiri dodatna priznanja. Popularni britanski bend Coldplay osvojio je četiri nagrade, kao najbolji rok i alternativni izvođač i album “Mylo Xyloto” u tim kategorijama. Kao najbolji novi izvođač proglašen je Vic Kalifa (Whiz Khalifa), a kao najbolji na društvenim mrežama je naravno mlađani Džastin Biber (Justin Bieber).

foto116 Billboard Music Awards: Adele ubedljivo najbolja

Iako je zvanično bila zvezda večeri, Adel se nije pojavila na dodeli nagrada

Ova dodela “Billboard” nagrada će se svakako pamtiti po fenomenalnim nastupima Kejti Peri (Katy Perry) i Džastina Bibera, kao i po nastupima Džona Ledženda (John Legend) i Džordin Sparks (Jordin Sparks) koji su izveli numere “The Greatest Love Of All” i “I Will Always Love You” u čast nedavno preminule Vitni Hjuston (Whitney Houston). Ceremonija je započela sjajnim nastupom dua LMFAO, Kejti Peri je premijerno izvela novi singl “Wide Awake”, kao i Ašer (Usher), koji je zajedno sa 20 plesača izveo novi singl pod nazivom “Scream”. Završetak večeri je obeležen dodelom Ikona nagrade soul legendi Stiviju Vonderu (Stevie Wonder). Nagradu mu je uručila Ališa Kiz (Alicia Keys), sa kojom je izveo numere: “Higher Ground” i “Overjoyed”, kao i akapela verziju pesme “Empire State of Mind”.


Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments