Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Postoje situacije u kojima uradite nešto kako biste pomogli nekom, uradili dobru stvar, udovoljili nekom, i na kraju pogrešili, upravo vi nagrabusili, samo zato što ste dobri. Hajde da ne ponovimo to opet!

Dobri prema prijatelju 

“E je l’ možeš da mi uradiš ovo, je l’ možeš ono?” Naravno, nije problem. A onda kada iako vas je blam da zatražite uslugu za uzvrat dobijete – ništa. Ne odgovaraju na poruke, mejlove, ne javljaju se, nema ih. Ok, sada ste pomogli toj osobi, i nikad više. Nemojte se opeći dva puta na isto mesto.

Dobri prema dečku 

“Evo ja ću da dođem autobusom na 300 stepeni, samo da te vidim na kratko.” Kada kažem “kratko”, da se razumemo ne mislim 15 minuta. Nemaju kredita, mi njih zovemo, ajde dođi kod mene boli me (pa bilo šta), i onda kada shvate da ćete se polomiti za njega, počinju da se ponašaju gore od ženski. Možda oni to ne koriste svesno, nego vide onako fin putić kojim bi mogli da se denu bez imalo muke, pa što da ne?

E, pa nećemo tako! Dođi TI do mene, donesi TI meni sok od đumbira (ili nešto što je nemoguće naći), dođi TI kolima po mene pošto sam jutros bila (kod frizera, na noktima, na Bahamima), pa će da vas cene, jer ako im je stalo, pa nije ni njima u interesu da vas ne vide danima.

slika 1 mane Biti dobar je mana?

Nekada je bolje biti kao senka

Dobri prema roditeljima 

To je već malo drugačija priča. Oni su ipak autoritet, i njih treba poštovati, međutim, i oni zaboravljaju šta radimo po kući, koliko učimo, i koliko rintamo da bismo uspele, i da bi i oni bili srećni, pa uzmu da nam prebacuju nešto što se desilo pre 300 godina. Ipak oni su jedini prema kojima treba biti dobar, ali zauzmite svoj stav, neka i oni poštuju naše godine, i shvate da nismo više klinci koje oni oblače i čije živote mogu da kontrolišu.

Dobri u ustanovama 

“Hajde neću da joj odgovorim pošto mi je profesorka, ajde neću ništa reći ipak mi je lekarka, pa on će da mi sredi auto, ajde sad ću izaći iz prevoza, nema veze što me je nagazila 66 puta.” Dokle sa “ajde neću ipak”? Dosta. Recite šta vam smeta, ako vam je neko nešto zamerio a smatrate da nije u pravu, nemojte ćutati, samo zato što ste tako vaspitani. Kada ste već dobri, recite ženi u prevozu, uz blagi osmeh, da AKO nije problem pomeri svoju nogu, pošto vas je nagazila 66 puta.

Biti dobar, jer mislite tako

Rekli ste svojoj drugarici da je dečko zeza, i ona se naljutila, rekli ste nekom nešto iskreno, a on je to prosledio dalje, pa su vam se smejali. TO što ste vi dobri ne znači da su i drugi. Pazite šta pričate, jer neko može iza leđa da vam se smeje, i uživa u vašem neuspehu.

Sačuvajte tu dobrotu za sebe, dajte je onda kada ste sigurni da neko to zaslužuje.

Izvori fotografija: evangelicaloutreach.org, tumblr.com


Sonja Savović za sebe kaže da se ne utapa u masu. Voli New York, žurke, momke i teretanu. Mrzi neuspehe, ali kaže da su oni samo jedna stepenica do uspeha. Ne sudite jој na prvi pogled, jer je to iskrivljena slika.

Editors choice