Žene će sve uraditi za lepotu! Ovu univerzalnu floskulu ponavljaju svi, a naročito muškarci, već vekovima. Svi znamo da depilacija boli, kao i anti-celulit masaža, da su neki kozmetički tretmani lica neprijatni, ali im se ipak podvrgavamo. U želji da se oslobodimo celulita, dlaka, zaboravljamo na sve to i junački trpimo bol.

Međutim, iznenadili biste se šta sve u svetu žene rade kako bi dostigle neki zamišljeni ideal lepote. Izdvojili smo vam samo neke, koji će vas začuditi, a posle kojih će vam depilacija biti “pesma”.

Ugradnja nakita u oko

nakit u oku1 Bizarni modni trendovi

Ovaj “modni trend” se u Evropi i Americi radi od 2004. godine, ali je jedna Njujorčanka došla u centar pažnje kada je srce od platine, vredno 3.000 dolara, ugradila u desno oko. Holandski oftalmolog, koji je izmislio ovaj zahvat, tvrdi da je operacija potpuno bezopasna i da traje kratko. Bilo kako bilo, razmislite da li biste poželeli da na ovaj način imate “sjaj u očima”!

Spaljivanje kose svećom

frizer u Brazilu1 Bizarni modni trendovi

Ako u Brazilu odete kod frizera, postoji velika verovatnoća da će vas, umesto sa makazama u ruci, dočekati sa upaljenom svećom! Ovaj tretman, koji su nazvali velaterapija, skraćuje kosu i eliminiše ispucale krajeve, a omogućava da hranljive materije prolaze u unutrašnjost dlake. Bez obzira na ovo opravdanje o njegovoj korisnosti za kosu, razmislite da li bi krenuli kod frizera noseći, za svaki slučaj, aparat za gašenje požara!

Transplantacija obrva

rita ora 11 Bizarni modni trendovi

Amerikanke su već neko vreme “poludele” za debelim obrvama, pa pribegavaju presađivanju, ne bi li dobile  fatalne obrve Rite Ore. Postupak je malo bolan, a dlačice se uzimaju sa ženinih ruku, nogu, ili pazuha. Besmislen ili ne, ovaj tretman nije ni malo jeftin, već košta od 6000 do 8000 dolara.

Tetoviranje desni

desni tetoviranje Bizarni modni trendovi

Nemojte da mislite da samo žene u razvijenim zemljama vode računa o svom fizičkom izgledu. Žene u Senegalu takođe misle o svojoj ženstvenosti. Međutim, njihov pojam lepote se malo razlikuje od našeg. Naime, Afrikanke iz ovih krajeva tetoviraju desni crnom bojom za lepši osmeh. Dalje neću ništa da pišem, pustiću vas samo da zamislite koliko je ovo bolno!

Nošenje korseta

korset1 Bizarni modni trendovi

Naravno da ovde ne mislimo na korset kao deo donjeg veša ili odevni predmet. Reč je o korsetima kojima žene smanjuju obim struka do neverovatnih brojki. Ova tehnika je kroz istoriju bila veoma popularna, a gotovo sve dvorske dame su trpele korset, da bi izgledale lepše. Jedna Nemica je pre izvesnog vremena priznala da je za samo tri godine nošenja uspela da smanji struk za 63,5 cm, pa joj je sada obim 40 cm.

Olivera Denčić

Comments