050510 blake lively 290 Blake Lively

Blake Lively

Blake Christina Lively, poznatija kao Serena Van der Woodsen (Gossip Girl), je za kratko vreme osvojila čitav svet, svojom lepotom, dugom plavom kosom i neodoljivim šarmom i postala jedna od najtraženijih devojaka na planeti. Ova dvadesettrogodišnjakinja se svrstava među najlepše žene sveta, a za kratko vreme postala je modna ikona i inspiracija velikim imenima modne industrije.

Blake je rođena u blizini Los Anđelesa, kao najmlađa od petoro dece. Kao dete školovana je kod kuće, između ostalog jedan od drugara iz grupe je bio i Penn Badgley. U toku srednjoškolskih dana bila je vođa navijačica, pevala u horu i bila predsednik školskog  parlamenta.

Počela je da glumi sa 10 godina, ali najveći proboj u karijeri dostiže 2005. glumeći jednu od glavnih uloga u filmu ”The Sisterhood of the Traveling Pants”. Ona glumi Bridget, za koju je nominovana za novo lice u kategoriji žena od strane Teen Choice Award.

Zabavljala se sa poznatim glumcem Kelly Blatz-om, a nakon njega, sa svojim kolegom iz Gossip girl i prijateljem iz detinjstva Penn Badgley-em. Blake i Penn su romansu iz serije preneli u stvarni život. Romansa je započeta 2008. a završena u oktobru 2010. godine.  Blake je izjavila da se u životu poljubila samo sa tri osobe (ne računajući posao), tako da nam preostaje samo da nagađamo ko je treća osoba.

Blake ovih dana privlači pažnju medija širom sveta zbog svog velikog prijateljstva sa Anna-om Wintour, čuvenom urednicom američkog Vogue-a i Karl Lagerfeld-om. Anna je u Blake prepoznala novu Sienna-u Miller (bivša pulenka čuvene urednice), pa ih zajedno možemo videti u prvim redovima revija Chanel-a, Dior-a, itd.

Da je zavrtela pamet ljudima u modnoj industriji najviše govori to da je pozvana na privatnu “prodaju” primeraka Louboutin cipela i otišla kući bogatija za 40 pari istih. Karl Lagerfeld je izjavio da je očaran ovom lepoticom, njenom harizmom, prirodnošću i gracioznošću. Blake je dobila još jedan zadatak u 2011. godini, postala je zaštitno lice Chanel tašni, a po modnim kuloarima se šuška da će verovatno postati zaštitno lice za celokupnu Chanel kampanju u 2011.

Do sada je izašla na naslovnim stranama Teen Vogue-a, Vanity Fair-a , CosmoGirl, New York magazine, Cosmopolitan, Roling Stone, itd. Maxim magazine ju je uvrstio na četvrto mesto HOT 100 liste za 2010. godinu.

Za ovu trendseterku 2010. godina je bila više nego uspešna, a sigurni smo da će Blake u 2011. biti još uspešnija. Još ćemo slušati o ovoj lepotici, jer upravo sada je njenih pet minuta, a ona ih odlično koristi.


Mia Pešić je diplomirani inženjer organizacionih nauka. Uživa u šopingu, putovanjima i ispijanju kafa sa prijateljima. Zaljubljenik u modu, kolekcionar cipela i veliki poštovalac Karla Lagerfelda. Beskompromisni borac protiv ”fake” stvari, prirodnog krzna i kariranih stolnjaka. Omiljena rečenica: “In order to be irreplaceable, one must always be different.”

Comments