Gen Z donosi toliko eksperimentisanja sa stilovima da je veoma zanimljivo gledati njihove modne projekte. Serija Euphoria je umnogome uticala na ovu generaciju, vidimo i veličanje glamura perioda između dva svetska rata, a onda imamo povratak Y2K. Kako da znate koji su trenutno najveći prom trendovi? Prosto – pretražujte na Pinterestu. To je pravo mesto za ideje i tu ćete sigurno pronaći inspiraciju.

Očigledno je da će biti mnogo inovacija i pokušaja kombinovanja različitih stilova, što je izuzetno interesantno. No, počećemo sa jednim po jednim trendom, pa izaberite šta vam se najviše dopada.

Great Gatsby Glam

Crveni ruž, smokey eyes, crveni obrazi, definisane obrve – ovo su samo pojedini beauty trendovi dvadesetih godina prošlog veka. Šta je još karakteristično za ovaj period? Ekstravagantno oblačenje, haljine koje slobodno padaju preko kukova, šljokice, biseri, rukavice, perja, mnogo nakita, tijare, životinjsko krzno.

Great Gatsby opisuje period naizgled velikog bogatstva, koje se pokazivalo odećom i ogromnim, glamuroznim igrankama. Možete se obući ili preporučiti svom detetu da se obuče u ovom stilu, jer ovaj stil sigurno neće proći nezapaženo, a biće i te kako svečano i sa ukusom.

Euphoria šminka

Ne znamo da li je i jedna serija toliko uticala na beauty trendove kao što je to Euphoria. Pod tim najviše mislimo na šminkanje očiju. Naprosto, generacija Z šminka oči na sasvim drugačiji način, mnogo više umentički, tako da dolazi do izražaja ličnost onoga ko se šminka. Šminka je postala igra, zato se eksperimentiše sa šljokicama, senkama raznih boja, ajlajnerom.

Matursko veče je jedno jedino, zato dozvolite sebi da budete neobični, da se našminkate onako kako nikad do sada niste. A odličan primer za to jeste Euphoria eye makeup. Dakle, šljokice, šljokice, šljokice! Veštačke trepavice, puna linija alajnera. Akcenat neka bude na očima.

Y2K vajb

Generacija Z smatra početak milenijuma vintage periodom… čime me podsećaju na to koliko godina imam. Iako, mi, milenijalci uopšte nismo bili za to da se Y2K estetika vrati, ipak je došla na velika vrata. I pojedini trendovi su zaista bili kul i nedostajali su nam.

Pored stila šminkanja, na maturi možete kopirati i trendove frizura. To su kikice, pletenice, šnalice, repići, stepenaste frizure, cik-cak razdeljak, rajfovi. Da, dvehiljadite su bile zabavniji period što se tiče isprobavanja novih frizura. Zato upravo tu potražite inspiraciju za svoju matursku frizuru.

Biseri

Biseri su ponovo u modi. Iako nikad nisu ni izašli, samo je u poslednje vreme naglo porasla njihova popularnost. To može biti biserni nakit, biseri na odeći, biseri na licu, na noktima.

Oni će uvek biti sinonim dobrog ukusa, iako treba paziti na to da se lepo uklope sa ostatkom kombinacije. Posebno je zanimljiva šminka sa biserima, krajnje je umetnička, neobična, elegantna – pravi izbor za matursko veče. Uz to, postao je trend isticanje kose koja tek raste, takozvani, baby hair. Čak i baby hair možete ukrasiti. Evo kako to izgleda:

Naslovna fotografija: instagram.com/inspiringinstafeeds

Jovana Petković

Comments