Oprostite im – ne znaju šta rade. Ali odlično zarađuju na tome. Neki su već počeli da predaju na fakultetu i svaka im čast. Koliko humanosti kad znanje žele da podele sa običnim smrtnicima! Mali signali naše profesorke i njene velikodušnosti u vidu razmene studenata sa Albanijom pokazali su kolika je briga zvezda za međususedske odnose i unapređenje regionalne zajednice. Ne dozvolite da vam neki tamo Dr, Mr predaje, kad nema pojma o životu. Zašto slušati o ekonomiji kad možeš da sabereš promile, oduzmeš se za volanom i kaješ se na dve strane žute štampe?

Ne znam ni kako da se zahvalimo onoj zvezdi koja je počela da nas uči strane jezike. Već se osećam kao da mi je francuski maternji. Onda, “žena-majka-kraljica” koja je otvorila školu u kojoj učite da sedite pravilno i što kreštavije se smejete. A tek koliko možete da nučite od bračnih parova naše estrade! Eto, na primer, svi se razvode po istom receptu. E sada, da li je brak trajao 48 sati, mesec dana ili nekoliko godina – zavisi od toga koju stranu zvezdu kopiraju. Samo neka je kraj slavan i što duži, po mogućstvu duži od braka.

SLIKA11 Bljakorazvodna parnica, tipa estrada

Razvod po estradi

Nekoliko pevačica i žena fudbalera dale su savršen recept kako jedan razvod treba da izgleda.

U tri faze, učite od najboljih:

1. Demantovanje – po svim novinama izjavljujte kako vam brak “nije u krizi”, kako dušmani žele da vas rastave, kako vam je seksualni život uzbudljiviji od sajma erotike u Brazilu. Nije na odmet ni usputno pljuvanje po fejk torbici koleginice. Ubacujte bliske izvore, ali koji ipak znaju da među vama nešto ne štima. Koristite prvu fazu dva do tri meseca. Taman da ljudi skapiraju ko ste, šta ste i kako se to radi.

2. Prevara – nije bitno ko koga, ionako se na sceni ne zna ko kome “prašta”. Važno je da je tu neko nekoga varao i da su mlađe kolege u pitanju. Ubacivati druge (ne)poznate ličnosti u ispovestima na naslovnim stranama.

3. Deca i pare – pošto si poznata ličnost, bilo da imaš neki nerazumljiv hit ili da si se udala za nekoga budžovana, ti si sve, svojim rukama (i drugim udovima) stekla. Decu – za koju si noćima bila vezana dok je jurio mlađe od tebe – želiš da zaštitiš i obavezno je traženje starateljstva. Pošto je sada pola estrade po sudovima, imaš s kime da se družiš, svađaš, šta god ti duša ište. Savet gratis: Obavezno iseljavanje preljubnika iz stana, pa nakon toga po već isprobanom receptu “oprostite mi moju ružnu prošlost” pustiti ga da viđa decu, uz naslove po medijima: “Mnogo voli našu decu, savršen je otac”.

Ma kakvi crni integriteti, suvereniteti, štrajkovi, inflacije, međunarodne zajednice, cene hleba, muzički dinari!  Od kakve je to važnosti za vašu budućnost? Ne dozvolite da vas te stvari skrenu sa pravog puta.

Ne dozvolite da ljubav, porodica i seks postanu intimnost. Brzinom od 200 km/h do žute štampe!

Ugledajte se samo na najbolje, na naš džet-set.


Višnja Jukić je studentkinja novinarstva i komunikologije. Spaja nespojivo, a onda postane logično. Veruje u spontanost. Hedonista. Voli da čita i piše “izmedju redova”.

Comments