Nekada davno zagovornici modnog trenda koji je podrazumevao agresivne i upadljive dodatke na garderobi bili su rokeri, eventualno gej-ikone svetske muzičke scene ili, ne daj Bože, perverznjaci kojima je to bio fetiš.

Danas su nitne i bodlje, kao modni dodatak bez kog se ne može, odraz moći i dubokog novčanika. Što više bodlji – to dublji novčanik! Oni koji odevanjem žele da skrenu pažnju na sebe postali su žrtve novog trenda. Bodlja, nitna, pa opet bodlja. Uveren sam da niko ne može ostati ravnodušan na pojavu “opasnih” dodataka. Pa, ja prvi ne mogu… Majica s nitnama može mi pomoći ako je gužva u gradskom prevozu, a do vrata se teško dolazi. Razmašem se i već sam stigao do cilja. Džins s bodljama odličan je ako džeparoš pokuša da me opelješi. I na kraju, moje omiljene, ali ne i najmanje važne jesu patike s bodljama, za slučaj da učestvujem u tuči, pošto će one protivniku ostaviti ozbiljne posledice. Tamo gde najviše boli. Šalu na stranu, reč je o pravom modnom oružju.

Inače, jedan od prvih dizajnera koji je lansirao modnu liniju obuće sa nitna-bodlja aksesoarom jeste Kristijan Lubuten (Christian Louboutin), što je izazvalo opštu pometnju. Pevačice se lome, starlete za njima, a onda i filmske dive, utrkujući se koja će prva poneti novi model s ukrašenim štiklama, špicevima i platformama. Naravno, trend je zahvatio i sve one koji imaju novca da plate i isprate ovaj brend. Oni koji ga nemaju obilaze lokalne šanere i nose modele koje ni sam Lubuten nema u kolekciji.

slika 146 Bodlja glavu čuva

Poznate face (moraju da) prate trendove

Modna kuća Balmain i dizajner Filip Plejn (Philipp Plein) doprineli su da se nitne i bodlje vrate u središte mode, te da ovaj modni dodatak postane planetarno popularan. Ubrzo zatim i velike modne kuće poput Burberry i Givenchy izbacile su svoje, takozvane, street-linije koje su promovisale novi modni uragan. Potom i mali modni brendovi koji nisu hteli da ostanu u zapećku. Jedna od promoterki novog trenda bila je Lejdi Gaga (Lady Gaga) koja je u spotu za pesmu “Telephone” nosila jaknu marke Balmain .

slika216 Bodlja glavu čuva

Konzerve u kosi i bodlje u jakni, to vam je Lejdi Gaga

Da se i na našem estradnom nebu prate trendovi dokazala nam je Jelena Karleuša koja je ponela prsluk s potpisom brenda Philipp Plein i cipele sa bodljama iz limitirane kolekcije Christian Louboutin.

slika 322 Bodlja glavu čuva

Uvek u korak sa svetskim trendovima

U današnjem društvu avangardnost, uzbuđenje i opasnost postali su novi adrenalinski udari koji podrzumevaju da ste širokog pogleda na svet i da prihvatate novi trend, pa makar to bile i bodlje na donjem vešu. Oprezno s rukovanjem, novi trend ne znači i pratiti ga po svaku cenu. Ko ne zna kako – može da se nabode.


Danijel Rakočević kroz život ide srcem, a ne glavom. Uvek je na strani slabijih i nezaštićenih, bez obzira na posledice. Trudi se da iz svakog poraza izvuče pouku, a uspesima se raduje jedino ako ih postigne sopstvenim kvalitetima.

Comments