Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Boje u enterijeru: Ljubičasta

Boje u enterijeru: Ljubičasta

Prethodni tekst iz serijala “Boje u enterijeru” možete pogledati ovde.

Ljubičasta boja simbolizuje sofisticiranost i ženstvenost, a na nekim mestima i veru. Veoma misteriozna i kraljevska boja, u prošlosti izuzetno cenjena u plemstvu. U prirodi je pronalazimo u delikatnom cveću poput lavande, orhideje, ljubičice i ljiljana. Ova boja je izvedena od veoma hladnih i veoma toplih boja tako da ima osobine i jednih i drugih i slobodno je možemo smatrati idealnom bojom.

Podeljena su mišljenja da li ova boja treba da se koristi u enterijerima, jer se smatra da u prevelikim količinama može negativno uticati i izazivati depresiju. Zaboravlja se važna činjenica da ova boja podstiče dečiju i umetničku kreativnost, a može biti i veoma ženstvena i romantična.

Kao i u svemu u životu tako ni sa ljubičastom bojom ne treba preterivati. Može biti tamna boja kada se koristi sama, ali ukoliko se kombinuje sa drugom bojom stvara veoma lep ambijent. Najlepša kombinacija je sa belom, i tada predstavlja svežinu, lakoću, dobrotu, savršena je za skoro svaku prostoriju u domu. Ljubičasta i bela naglašavaju jedna drugu, dok ljubičasta i bež formiraju balans i odaju konzervativan stav u uređenju. Zanimljive kombinacije su ljubičasta i žuta, kao i ljubičasta i zelena. Sve zavisi od vašeg ukusa i želje, kao i od prostora koji uređujete. Zato slobodno unesite ljubičastu u svoj prostor, pa makar i kroz detalje.

slika 18 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Ljubičasta i zlatna predstavljaju kraljevsku kombinaciju, ali sa njom treba biti obazriv i imati stila

slika 25 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Svetloljubičasta na zidovima u spavaćoj sobi u kombinaciji sa belom i cvetnim motivima i dezenima odiše nežnošću i romantikom

slika 35 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Skoro svaka boja može imati i pozitivan i negativan efekat. To može biti i stvar lične prirode, naš subjektivni doživljaj određene boje. Veruje se da ljubičasta boja podstiče dečiju kreativnost

slika 44 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Ljubičasta i bela su najlepša kombinacija, a možete je začiniti i crvenim detaljima

slika 51 Boje u enterijeru: Ljubičasta

Bela kao glavna boja sa ljubičastom u detaljima


Ivana Aćimić je arhitekta, zaljubljenik u modu i putovanja, kao i dobre knjige, muziku i filmove. Veliki je fan španske kulture i mode. Uvek se vodi rečenicom kreatora Yves Saint Laurent-a “Fashion fades, style is eternal”. Propagira male stvari koje život čine lepšim. Autorka je bloga Street Art_Life Style_Fashion and Co.

Editors choice