Proleće je i vreme je da budete bold and beautiful! A kako bolje pokazati energiju i stav od kreiranja upadljivih i atraktivnih makeup lookova? Ovog proleća u trendu će biti senke intenzivnih boja, kako samostalne tako i u kombinacijama boja – a mi vam u nastavku teksta predstavljamo šest načina na koje možete nositi jarke senke na očima. Ovo su predlozi za one odvažne i slobodne žene, koje vole da se izraze putem šminke i autfita, a i ako do sada niste bile jedne od njih, možda je došlo pravo vreme da to promenite i konačno sebe otkrijete svetu!

Neon-žuta senka na očima i trepavicama

Neon tonovi definitivno će biti popularni u prolećnim danima, a naročito početkom leta. Ovo leto obeležiće manikiri u neon nijansama, ali isto tako – i neon senke za oči. Preporučujemo vam da pri nošenju neon senki za oči odaberete jednu nijansu koja najviše pristaje vašem tenu – i onda, preterate. Dakle, nemojte kombinovati više nijansi, već se fokusirajte na jednu, i njome prekrijte ceo kapak i podignite je čak do obrva i spustite je ispod donjeg kapka. Takođe, umesto crne maskare možete naneti i maskaru u boji, a poželjno bi bilo da maskara bude u neon tonu senke koju ste odabrali.

Romantični prolećni miks – narandžasta i roze

Ovo je predlog za one ženstvene devojke koje uživaju u toplim bojama. Na oči nanesite svetlu bazu, kako bi boje koje nanesete preko dobile na intenzitetu, a zatim uz unutrašnju i spoljašnju ivicu oka nanesite naranžastu senku. Neka vam sredina oka ostane “čista”, kako biste na nju naneli pink-roze ton, koji ćete zatim izblendati blago sa narandžastom. Kada postignete oblik senke i nijanse koje ste želeli, preko njih slobodno stavite malo bezbojnog sjaja, naročito na samoj sredini kapka, kako bi vam se ove tople senke dodatno istakle i naglasile oko. Ovog puta neka vam maskara bude crna ili prirodno smeđa.

Retro senf-žuta sa blagim sjajem

Još jedna nijansa žute koja će ovog proleća biti popularna je senf-žuta, a ona nas neodoljivo podseća na sedamdesete godine, hippie pokret i manekenku Twiggy. Ukoliko želite da ovog maja nosite senku u ovoj boji, preporučujemo vam da je nanesete i na gornji i donji kapak, kao i da je dobro izblendate sa ostatkom vašeg tena. Za dodatni efekat i retro momenat, preko senke stavite blagi bezbojni sjaj, koji možete naneti i na usne. Ovaj look odlično će izgledati i uz dobro oblikovane obrve, sapunom začešljane nagore.

Comments