Ona je jedna od prvih srpskih blogerki i najpoznatija srpska influenserka. Pojam influensa i ove vrste popularnosti vezujemo za njeno ime. Svetski trend blogovanje i vlogovanja, koji će se kasnije ispostaviti kao veoma popularan, prva je prezentovala u našoj zemlji pre skoro 10 godina. Sasvim očekivano, kao što biva i sa drugim inovativnim stvarima, naišla je na nerazumevanje, podsmeh i mnoštvo negativnih komentara. Može se reći da je podnela veliku žrtvu i ujedno je utrla put drugim devojkama i momcima, koji su želeli da zablistaju na društvenim platformama – prvo blogu, a kasnije i na Instagramu i YouTube-u.

Iza nje su godine uspeha, sačinjene od trenutaka ogromne slave do trenutaka koje bi verovatno zauvek želela da zaboravi. Ona je bila i prva blogerka i influenserka koja je 2015. godine objavila knjigu, koja se našla u 10 najprodavanijih na sajmu te godine. Sopstveni parfem sa njenim imenom predstavlja 2017. godine. Parfem je i dalje među najprodavanijim parfemima u parfimerijama i drogerijama, a tražen je širom regiona.

Danas sarađuje uglavnom sa svetskim brendovima i vrlo malo vremena provodi u Beogradu. Njeno ime dobro je poznato. Ona je Zorana Jovanović, a sa njom smo razgovarali o poslovnim počecima, razvoju i izazovima sa kojima se susretala tokom svih ovih godina, medijskom linču koji je proživela i zašto češće bira da radi sa svetskim brendovima. 

unnamed 2 e1609256098441 WDA bonus epizoda: Sa Zoranom je sve počelo

Wannabe Digital Awards dodela nagrada po prvi put je održana 2018. godine, što ju je ujedno učinilo i prvim događajem na kojem su odata priznanja najistaknutijim influenserima iz različitih niša. Nagrađujući rad ljudi koji su bili pioniri u ovom poslu, ali i otkrivajući nove nade influens scene, WDA dodela nagrada je na jedinstven način predstavila vizionare iz digitalne sfere i približila njihov rad široj publici.

Prijatelji projekta i sponzori: L’Oréal Paris, DoritosSomersbyBeanZ Cafe5 Gum.

Medijski partneri: Naxi radioRadio 3Radio Top FMMarketing mrežaFOX.

Comments