Bordo karmin je zaista power karmin koji će vam samopouzdanje podići na najviši nivo. Da, crveni karmin je classy, ali uz bordo ćete svima poslati poruku da ste jedna veoma samouverena žena. Možda ga ne biste izabrali među svim tim crvenim nijansama, ali ovi lookovi će sigurno promeniti vaš ugao gledanja na ovaj karmin. Možete kompletan makeup da kreirate oko ove nijanse i verujte, izgledaćete zanosno.

Uklopite ga uz šljokice i zlatnu senku

Bordo se veoma dobro slaže sa zlatnom, zato iskoristite to i našminkajte se zlatnom senkom koja će na savršen način da istakne boju vaših očiju. Ukoliko ste raspoloženi za to da, možda, izađete iz zone komfora, zalepite šljokice u spoljašnjem i unutrašnjem uglu očiju. Ostatak šminke je prilično basic, jedino što još možete da uradite je da naglasite jagodice tako što ćete staviri rumenilo koje je slične nijanse kao karmin.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marika D’Auteuil (@lapetitevengeance)

Smokey eye i bordo karmin

Ovo je definitivno jedan od tih makeup lookova koji će vam podići samopouzdanje, a i jedan od mojih omiljenih. Uvek sam volela kada su istovremeno naglašene i oči i usne i upravo zato mi se baš ovaj look dopada. Oči su savršeno našminkane uz postepeno nanošenje braon senke od svetlije ka tamnijoj, kako bi se kreirao taj smokey eye efekat i na kraju su oči uokvirene crnim krejonom. Uz ovako predivno našminkane oči, bordo karmin se savršeno uklapa.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rai 🌹 (@raisaflowers)

Kada želite samo malo boje

Tih dana kada poželite da se samo našminkate malo drugačije predlažemo sledeće: našminkajte se onako kako biste se inače našminkale – malo braon senke u uglovima očiju kako biste ih definisali, maskara, iscrtane obrve, rumenilo i bronzer, na prvi pogled ništa novo. A onda stavite bordo karmin i iznenadite i sebe i druge.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Diane Kendal (@diane.kendal)

Old Hollywood clasic

Da, bordo karmin je svojevremeno bio jedna od najpopularnijih nijansi karmina. Pojedini bi rekli da je njegovo vreme prošlo i da sada izgleda potpuno passé, ali kada vidimo ovaj look, nemoguće je da ne poželimo da ga rekreiramo. Zato uvijte svoju kosu u prekrasne krupne uvojke, našminkajte oči koristeći samo tranzitne senke i maskaru i stavite bordo karmin i kanališite svoju old Hollywood personu koja, sigurno, već živi u vama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели David Razzano (@davidrazzano)

Matte look koji morate da isprobate

Bez obzira na to što su šljokice sada svuda oko nas, kao i sedefaste senke i sjajevi za usne, matte look nikad neće izaći iz mode. Zato, rekreirajte ga tako što ćete oči našminkati hladnim braon ili sivim tonovima, zatim samo ivice očiju uokvirite krejonom i dodajte maskaru. Poput očiju, i ostatak lica treba da bude potpuno matte, uz malo jače konturisanje. Za kraj nanesite matte bordo karmin koji će ukompletirati čitav izgled.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MAKEUP BY MARIO (@makeupbymario)

Go bold or go home

Bordo karmin nije samo za lookove koji su suptilni. Nekad može da posluži za to da celokupan izgled podignete na viši nivo, a nekad je tu kao deo celokupne slike. Baš kao na na ovom primeru, svoje oči možete da našminkate najtamnijim nijansama ljubičaste boje kreirajući smokey efekat, ali u boji. Kao što vidite, bordo karmin se super uklapa uz ovaj bold izgled.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели OLGA TOMINA | ОЛЬГА ТОМИНА (@tominamakeup)

Uz basic nikada nećete pogrešiti

Kada sebe zamišljam kako nosim bordo karmin uvek je to uz ovakav look. Na očima je samo zlatna senka koja se perfektno slaže sa bordom karminom. Možda su malo naglašenije jagodice i nešto jača kontura, dok sve ostalo na licu ostaje potpuno basic. Tako bordo karmin, zapravo, najviše dolazi do izražaja.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Naslovna fotografija: instagram.com/lapetitevengeance

Milica Antić

Comments