#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Brini o sebi: Četkanje kože

Brini o sebi: Četkanje kože

Koža, integumentum commune, pokriva površinu tijela. Obavlja mnoštvo životno bitnih zadaća, pa govorimo o kožnom organu. Jeste li znali da površina kože zaprema oko 1,5 do 2 četvorna metra, a u žena je malo opsežnija nego u muškaraca? Tako je moguće unedogled. Ipak, vjerujemo kako je najbolje odmah započeti s onim bitnim, a to je lijepa i zdrava koža.

Stoga… Kako do lijepe i zdrave kože? Lako da lakše ne može!

Pa… počnimo se četkati! Za to vam je potrebna samo jedna jedina stvar – četka. Četka za tijelo od mekane, prirodne dlake. Četku za tijelo pronađite u svakoj drogeriji ili ljekarni.

Četka

Uvijek četkajte kožu prije kupanja ili tuširanja. Važno je da su i četka i tijelo suhi. Razodjenite se i zauzmite ugodan položaj tijela. Četkanje započinje od stopala prema gore. Četkajte uvijek prema gore, čvrstim, ritmičkim pokretima. Prvo desnu, pa potom i lijevu nogu. Nemojte zanemariti niti jedan jedini dio tijela. Nakon nogu, prijeđite na stražnjicu i leđa, sve do ramena. Potom četkajte desnu pa lijevu ruku. Četkanje ruku počinjete s dlanom. Slijedi četkanje trbuha. Trbuh četkajte nježno, kružnim pokretima, u smjeru kazaljke na satu. Grudi i vrat također nježno četkajte, uvijek prema srcu.

Cetka Brini o sebi: Četkanje kože

Iako četkanje kože može izgledati smiješno ili teško, nemojte odustajati. Za četkanje kože potrebno je najviše do pet minuta. Ono pospješuje kolanje krvi kroz organizam i limfnu cirkulaciju. Ono što je specifično, za razliku od krvnih žila, gdje srce pumpa krv kroz tijelo, limfne žile same pumpaju limfu u limfne čvorove i limfnu cirkulaciju. Stoga, svako pospješivanje limfne cirkulacije ne može biti naodmet. Osim toga, svakodnevno četkanje kože će, u roku od mjesec dana do tri mjeseca, rezultirati mekšom kožom, prekrasne ružičaste boje.

Ela Vujanić

Editors choice