5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Koža je najveći organ ljudskog tela i predstavlja omotač koji je u neposrednom dodiru sa spoljašnjom sredinom. Baš kao i svakom drugom organu u telu, koži je potrebna nega i pažnja da bi bila zdrava i lepa. Nezdrava koža može dovesti do mnogo problema. Pogledajmo koji su to znakovi koji alarmiraju da povedete više računa i pružite svojoj koži dodatnu negu ili da treba da posetite dermatologa radi stručnijeg mišljenja.

Neujednačen ten i mrlje

Mrlje, kao i neujednačen ten, odražavaju vaše unutrašnje zdravlje. Mrlje i neujednačenost kože su obično posledica nedovoljno vitamina, dehidriranosti ili premorenosti organizma. Ono što je potrebno vama i vašoj koži jeste dovoljno odmora, pravilan san, zdrava hrana i puno vode.

Akne

Bubuljice su jedan od najočiglednijih znakova da vašoj koži treba više nege. U tinejdžerskim godinama, akne mogu biti izazvane hormonskim promenama, ali takođe mogu biti prouzrokovane gomilanjem bakterija, i gomilanjem mrtve kože. Najbolja opcija je da se poseti dermatolog za pravilno postavljanje dijagnoze i lečenje.

slika119 Brinite o koži

Negujte kožu kako bi bila zdravija i lepša

Suva koža

Mnogi ljudi imaju prirodno suvu kožu, ali kada odjednom postaje suva, peruta se i ljušti, to je jedan od sigurnih znakova da vašoj koži treba više nege. Koristite hidratantne kreme i unosite više tečnosti u organizam.

Pojava bora

Iako su bore prirodni deo procesa starenja, faktori sredine, kao i uticaj slobodnih radikala u organizmu može dovesti do prevremenog gužvanja kože. Antioksidansi su najbolji protivotrov dejstva slobodnih radikala u organizmu.

Gubitak elastičnosti

Koža je prirodno elastična, čak i ako imate suvu kožu. Ako vaša koža počinje da gubi elastičnost, to je jedan od definitivnih znakova da joj treba dodatna nega. Gubitak elastičnosti može biti uzrokovan faktorima sredine, dehidratacijom ili čak lošom ishranom.

slika215 Brinite o koži

Koži je potrebna dodatna nega zimi, jer je osetljivija tokom hladnoće i vetra

Suvoća usana

Suvoća usana obično ukazuje na nedostatak vode u organizmu, što dovodi do nedostatka vlage u koži. Osim unošenja dovoljno tečnosti, potrebno je da uvek sa sobom imate labelo, grožđanu mast ili sjaj. Ovi proizvodi će zaštititi usne od negativnih spoljašnjih uticaja vetra, sunca i hladnoće.

Osip i svrab

Ako ste saznali da imate osip na koži, definitivno treba da vodite više računa o vašoj koži. Osip i svrab mogu biti uzrokovana različitim faktorima i najčešće zahtevaju odgovarajuće dijagnoze i lečenje kod dermatologa.

Važno je zapamtiti da je koža odličan pokazatelj nečijeg unutrašnjeg zdravlja. Kada vidite znakove da vašoj koži treba više računa, morate joj pružiti dodatnu negu. Ukoliko je problem ozblijniji, obavezno konsultujte dermatologa i potražite stručno mišljenje.


Višnja Jukić je studentkinja novinarstva i komunikologije. Spaja nespojivo, a onda postane logično. Veruje u spontanost. Hedonista. Voli da čita i piše “izmedju redova”.

Editors choice