Postoji nešto u svečanim filmskim i muzičkim ceremonijama što nas hipnotiše i tera da ustanemo u 2 ujutru samo da bismo ispratili crveni tepih po kojem gaze naše omiljene zvezde. Posle čarobne 93. dodele Oskara koju smo imali prilike da vidimo 25. aprila, bili smo poprilično razočarani kada smo čuli da je Golden Globe koji je bio planiran za 2022. godinu otkazan. Ipak, nije da nismo navikli na pomeranje i otkazivanje većih događaja zbog svetske pandemije koja nas je zadesila.

Upravo zato, niko nije srećniji od nas kada imamo priliku da ispratimo neku dodelu nagrada koja nam daje makar privid normalnosti na koju smo davno zaboravili. 11. maja u 02 Areni u Londonu održan je jedan od najvećih muzičkih događaja, Brit Awards, koji je trebalo tradicionalno da se održi u februaru, ali je pomeren zbog pandemije. Muzičke nagrade Brit prvi put su se održale još 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju. Naše omiljene svetske muzičke zvezde prošetale su haljine visoke mode crvenim tepihom i ponosno prihvatile svoje nagrade, a više o njima pročitajte u nastavku teksta.

Dua Lipa u Vivienne Westwood ručno rađenoj haljini

Mlada talentovana pevačica dobitnica je čak 2 nagrade – njen album “Future Nostalgia” osvojio je nagradu za najbolji album godine, dok je njoj otišla nagrada za najbolju britansku umetnicu. Ona je zablistala u Vivienne Westwood haljini u kojoj je izgledala kao mešavina Marie Antoanette i Amy Winehouse. Podvezice su njenom izgledu dale oštrinu, a biserna choker ogrlica je tu oštrinu ublažila čineći je zaista modernom Mariom.

Harry Styles je vratio sedamdesete

Za britansku pesmu godine proglašeno je njegovo ostvarenje “Watermelon Sugar”. Posle nezaboravnog Gucci izgleda koji je izneo na Grammy dodeli nagrada u Los Angelesu, on se ovaj put odlučio za vintage odelo koje je davalo tribjut veselim sedamdesetima. Dvadesetsedmogodišnji pevač je svilenkasto odelo naglasio smeđom kožnom torbom sa drškom od bambusa i patikama sa niskim đonom.

Taylor Swift u dvodelnom Miu Miu

Taylor Swift se na dodeli BRIT nagrada pojavila prvi put u javnosti još od Grammy dodela kada je sve oduševila svojom prolećnom Oscar De la Renta haljinom. Ona je crvenim tepihom prošetala u srebnom topu i dugačkoj suknji italijanske modne kuće Miu Miu. Ona je osvojila nagradu britanske globalne ikone i tako ušla u istoriju kao prva dobitnica koja nije britanskog porekla. Ona je nagradu posvetila svim svojim prethodnicima čiji ju je aktivizam inspirisao da tokom prošle godine bude glasni zagovornik ženskih i LGBTQ + prava, kao i pokreta Black Lives Matter.

Comments