#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Bidermajer je nezaobilazan detalj na svakom venčanju. Ovaj običaj nošenja buketa datira iz četvrtog veka, kada se verovalo da nošenje venčića od cveća i lekovitih trava tera zle duhove. Postoje tvrdnje da nošenje bidermajera potiče iz arapske kulture. U Evropi se pojavljuju u 15. veku, dok sredinom 19. veka bidermajeri dobijaju novu formu – cvetovi ruže i pomorandže se slažu u koncentrične krugove.

Danas su dostupni i tradicionalni i moderni. Beli, crveni ili šareni – sve zavisi od vašeg ukusa i stila.

0573W0116 Bidermajeri i cveće WLJ Lisa 135 Bidermajeri i cveće OlsonSMP084 Bidermajeri i cveće Jasmine Star Wedding 5 Bidermajeri i cveće alexjimmy02219 Bidermajeri i cveće

Svaki cvet je priča za sebe. Naš kratak vodič kroz simboliku cveća Vam može pomoći da sami dizajnirate svoj bidermajer ali i cvetnu dekoraciju na venčanju. A kako se cveće često poklanja, ova priča Vam može poslužiti da, već pri samom izboru cveta i posvete, određenoj osobi pošaljete ne tako skrivene poruke.

Crvene ruže simbolišu ljubav i strast, ali mogu označavati i zahvalnost i zadovoljstvo. Bele označavaju nevinost i iskrenost. Žute ruže tradicionalno predstavljaju izraz ljubomore, a današnjica ih smatra simbolom sreće. Narandžaste su simbol žudnje, a ljubičaste ljubavi na prvi pogled. Plave ruže su simbol nemogućeg, čemu u prilog govori sam način njihovog nastanka.

Narcis može označavati samoljublje, ali može biti i simbol rođenja, novog početka. Cvet koji simboliše želju za uspehom i posebnost je orhideja. Ljubav, romansa, erotika i želja za intimnošću – sve su to sinonimi za ovaj cvet.

Ljiljan predstavlja simbol lepote, sreće i čistote, dok prema biblijskom predanju simbolizuje biranje voljenog bića.

AshleyWill MaraVillaGardens Mariannew 0041 Bidermajeri i cveće

Magnolija krije poruke o dostojanstvu i otmenosti. Ukoliko je njen cvet beo, onda je znak nevinosti. Ukoliko je cvet magnolije ružičast, onda označava stidljivost i najčešće se poklanja devojkama koje još nisu spoznale pravu ljubav.

Mimoza simbolizuje raskoš i moć, dok je iris simbol dostojanstva, nadahnuća, slave i hrabrosti. Plavi iris podstiče maštu, a žuti strast. Simbol slave je i lala.

Suncokret simboliše snagu, ponos, divljenje i obožavanje, dok su ljubičice znak odanosti i vernosti. Visibabe su simbol nade, a đurđevak simbol rađanja života. Jasmin simbolizuje odanost i eleganciju, a bambus postojanost bračne zajednice.

Pored cveća ne zaboravite na satenske trake, svilu ili cirkone. Učinite svoj bidermajer jedinstvenim.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice