Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Najveći broj saveta za pronalaženje svesnosti, produhovljenosti i mudrosti na životnom putu, dolazi iz budizma. Ove smernice upućuju nas na ljubav prema sebi i drugima, zdrav razum, slušanje svoje intuicije, pronalaženje mira i stabilnosti u sebi.

Konzumiraj svesno i savesno

Savremeno ljudsko društvo je potrošačko, konzumentsko. Svesno biraj ono što ćeš konzumirati – izgradi odnos prema materijalnom svetu, ne uzimaj ga zdravo za gotovo i ne podleži uticaju medija. Reklame i kampanje treba preispitivati i proceniti da li je nešto što želiš da kupiš baš ono što ti treba i koliko je zaista kvalitetno. Takođe, preispituj informacije koje te bombarduju sa svih strana – da li u njima ima istine koja ti pomaže da učiš i razvijaš se ili ti samo odvlače pažnju i skreću misli, pomažu ti da se zabaviš i zaboraviš na svakodnevne brige.

jon flobrant sbjVthVW2X8 unsplash e1593161215552 Budističke smernice za ispunjen i stabilan život

Vodi računa o onome što govoriš

Pažljivije slušaj. Kad hoćeš nešto da kažeš, stani i oslušni sebe za trenutak – da li će te reči nekome biti neprijatne ili njima prenosiš poruku ljubavi. Slušaj šta ljudi govore, stvarno slušaj – to je kanal za razvijanje i negovanje dobrih odnosa, razumevanja, simpatije, empatije i tolerancije.

Ceni sve što jesi, što imaš i što doživljavaš

Svako iskustvo je dragoceno, zato budi zahvalna na prilici da nešto doživiš, čak i kad je to neprijatno i bolno. Zahvalnost je važna zato što te oslobađa od naboja i straha koji stvara težnju da izbegnemo, zaobiđemo i  negiramo loše i neprijatne stvari. Zahvalnost ne pravi razliku između dobrog i lošeg – sve je iskustvo i svako je vredno i smisleno. Oslobođeni straha od negativnih iskustava, možemo da prihvatimo sve što dolazi.

Editors choice