Beogradski festival igre, pod sloganom „Sreća se igra“, koji se održava uz podršku kompanije Vip mobile, i ove godine je nezaobilazna stanica svetske plesne elite. Festival polako odmiče, a kako bi priredili nezaboravnu završnicu, organizatori su za poslednje veče ovogodišnjeg izdanja sačuvali dragulj švajcarske plesne scene, kompaniju Tanc Lucern, koja će u okviru festivala po prvi put predstaviti svoj rad domaćoj publici.

A TANZ LUZERNE 1 Budite deo završnice 13. Beogradskog festivala igre i osvojite karte!

Komad „Zla senka“, čiju koreografiju potpisuje korefograf Kajetano Soto, predstavlja omaž kraljici latino soula, kubanskoj pevačici La Lupe, ekscentričnoj, provokativnoj i uzbudljivoj ličnosti, čiji su obožavaoci između ostalih bili Hemingvej, Sartr i Brando. Čuveni koreograf Andonis Fonjadakis pripremio je naslov „Nijanse“, koji se bavi moćima koje igra poseduje, a kroz koji se istovremeno prepliću osećanja strasti i samoodricanja, anonimnosti i ranjivosti.

Švajcarski dnevni list „Neue Zürcher Zeitung“ u recenzijama ove predstave navodi da je „neverovatno sa kolikim uspehom su igrači usvojili stilove ovih fundamentalno različitih koreografa“. Nakon nastupa trupe Tanc Lucern, Zoranu Markoviću, baletskom majstoru, igraču i koreografu ove plesne kompanije, biće uručena nagrada „Vip poziva“. Kompanija Vip mobile, devetogodišnji partner festivala, utemeljila je ovu nagradu kao priznanje umetnicima poreklom sa ovih prostora koju su ostvarili zapaženu igračku karijeru u inostranstvu.

U saradnji sa Vip Mobile-om i Beogradskim festivalom igre poklanjamo vam 3×2 karte za Tanc Lucern nastup koji je rezervisan za 10.4. u Madlenianumu. Prvih troje koji nam se jave na email redakcija@wannabemagazine.com dobijaju po dve karte. Srećno! 

Comments