Drage moje, leto nam je došlo, a sa njim i pitanje: kako izgledati najlepše? Sunce loše utiče na našu kožu, kosu i nokte i zato se leti moramo dodatno brinuti o njima. Za besprekoran look ovog leta koristite ove veoma korisne savete:

tumblr l02oruhZuI1qbu8yso1 500 Budite najlepše za leto

Pred odlazak na more, obavezno posetite frizera.

Odmarati se na plaži, bazenu i sunčati se zvuči divno… a koliko je divno za vašu kosu? Na lepotu kose utiču sunce, hlor i slana voda i zato morate imati preparate koji je štite od ovih loših uticaja. Ako imate farbanu kosu, nega mora biti na visokom nivou. Nikako ne slušajte savete ljudi da se treba ošišati posle mora jer ”svejedno će se uništiti od sunca, zašto da se šišaš ranije?” Ne!  Poslušajte savet dobrog frizera da se ošišate pre odlaska na more, jer kosa bez oštećenih krajeva će bolje podneti izlaganje suncu.

tumblr lnivoi8Ceb1qjpacko1 500 Budite najlepše za leto

Hidrirajte  kožu i kosu

Hidrirana koža je zdrava koža. Bitno je da nađete mleko za telo koje odgovara vašem tipu kože kako bi vaša koža bila blistava i izgledala dobro. Takođe treba piti 2-3 l. vode u toku dana, jer se znojenjem smanjuje hidriranost tela. Upotrebom adekvatnih maski, sprečićete dehidriranost kose. Najbolje maske za kosu su “maske iz kuhinje”.

Zaštitite vašu kožu od UV zračenja

Nista nije ružnije nego videti izgorelu, oljuštenu kožu i fleke po licu i telu koji mogu prouzrokovati i ozbiljne probleme. Zato trk u drogeriju po mleko/sprej za sunčanje  jer to je jedan od beauty proizvoda na kome ne treba štedeti novac.

Frizura na plaži

Ne poznajem ni jednu devojku koja voli leti da pegla/fenira kosu, osim u specijalnim prilikama. Leti najčešće vezujemo kosu, ali “sa stilom”. U modi su punđe, konjski repovi i pletenice koje divno izgledaju, a možete ih sami napraviti bez velikog truda.

tumblr ljbqs2V4dT1qdaswjo1 500 Budite najlepše za leto

Bosonoge na plaži

Moja mama uvek kaže da je zdravo hodati bos. Kamenje “masira” vaša stopala, a pesak je vrsta  pilinga. Ako poslušate ovaj savet, imaćete prirodno mekana stopala bez mnogo muke, dok uživate u prirodi.

tumblr ljnw48QBGO1qgg3i2 Budite najlepše za leto

Trepavice i obrve

Obrve su ukras svakog lica, a leti obrve i trepavice se posvetljuju na suncu. Ukoliko želite izgledati savršeno u svakom trenutku i bez šminke, u salonu možete ofarbati obrve i trepavice. Uz pomoć stručnjaka bićete najlepše na plaži.

Budite u trendu

Već smo istakli da su u trendu drečave boje, zato ih hrabro isprobajte. Na odmoru uvek želite da izgledate savršeno, a kada ste u trendu, sigurno ćete dobiti veliku pažnju okoline.

tumblr lnja6ktzB41qb7ixwo1 500 Budite najlepše za leto

Šminkanje leti

Nijedna devojka ne voli kada joj se šminka “topi” na  +300C .  Preko dana koristite minimalnu šminku jer  ćete izgledati lepše na visokim temperaturama. Maskara i rumenilo mogu veoma lepo istaći vašu lepotu. Tu treba da je i nezaobilazno labelo koje hidrira vaše usne.

Kada lepo izgledate, lepo se i osećate što povećava vaše samopouzdanje. Tako se povećava i vaš seksepil, jer zračite gde god da se pojavite. Uživajte u odmoru zdrave, nasmejane i lepe!

tumblr lngarob4P51qcjkr0o1 500 Budite najlepše za leto

Tamara Jovanović voli Njujork, palačinke sa nutelom i plazmom, Gossip Girl, parfeme, umetničke fotografije, knjige, citate, ljude bez predrasuda sa dobrim manirima. Hedonista. Autorka je bloga Gossiphoneyxoxo. Voli citat “Style is an expression of individualism mixed with charisma.”

Comments