5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta!

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Osećam se kao Pepeljuga koju iz sna bude ptičice, miševi i ostale domaće životinje. Utonula sam u jedan od lepših snova u životu. Sve je išlo po planu. Zamišljajući sebe i njega u daljini začula sam njen glas – mama u kombinaciji sa alarmom na telefonu. Buđenje je zagarantovano.

Ustajem i usporena sam. Nekako sam se “dovukla” do kupatila i lenjo istrljala zube, a lice sam kvasila do iznemoglosti. Dobro je, progledala sam. Mahinalno sam pogledala u telefon… Ponedeljak je, moram na fakultet! Zašto sam umislila da je neki četvrtak-petak? Dozovi se pameti, draga moja, fakultet zove!

Slika116 Budni za nove radne pobede?

'Ajmo sve nanovo...

Moraću da nabavim ogroman kalendar i okačim ga na najvidljivije mesto u sobi – gde bode oči. Imam neki sistem “precrtavanja datuma”. Crveni marker i kalendar su spremni. Dan po dan do narednog ispita. Takav ti je, draga moja, studentski život!

Predstoji mi vreme svakodnevne vožnje pedeseticom od kuće do škole, prepodnevna predavanja, a popodnevne vežbe. Dakle, doviđenja, slobodno vreme! Nastupa vreme u kojem ću mnogo očekivati od sebe, u kojem će i drugi očekivati od mene. Svi nešto očekuju, a ne pitaju da li mi je mrsko da se budim svakog jutra, da provodim po osam sati na fakultetu i vraćam se kući kao isceđena. I tako, skoro svakog dana uz blago “preskakanje” pojedinih predmeta. Ne moram uvek da budem u svakoj čorbi mirođija, zar ne?

Ne brinem ja za sebe. Umem i ja da uhvatim krivinu i zaobiđem fakultet u širokom luku. Šalim se, neću mnogo, samo ću u ovom semestru malo da usporim. Što bi rekli Amerikanci: “Take it easy”. Trudiću se da se podjednako posvetim drugaricama, drugovima, da prisustvujem svakoj našoj “trač partiji”, da ne zapostavim dečka zbog učenja – taman posla, a da opet budem jednako dobar student kao u prethodnom semestru. Dobra organizacija je pola posla.

Slika29 Budni za nove radne pobede?

Umemo i mi da se zabavljamo

Mnogo se radujem pojedinim predavanjima, priznajem. U rasporedu sam videla da će biti nekih zanimljivih – govorim u svoje ime. Verujem i da će biti onih na koje ću morati da idem zbog potpisa, ali na kojima ću se dopisivati s drugaricom na malom parčetu papira – da niko ne vidi ili ću razvijati strategiju “kako raskinuti s dečkom, jer je smarač?”. Različiti ljudi različito inspirišu.

A onda, novi semestar, novi dečko. Ovog puta s fakulteta. Gde bih ga upoznala nego u ustanovi u kojoj provodim najviše vremena? Lepo me je majka pitala jednom prilikom: “Zar na tvom fakultetu nema muškaraca? Vidi kako Verina Marija…”.

Prezirala sam ta pitanja i objašnjenja koja idu uz ista. Aman, dođi, pa proberi ako ima, ja ih ne primećujem. Kad, jednog dana sedim na predavanju, a on iza mene. Oboje slušamo, zapisujemo i podvlačimo… U jednom momentu mi se obratio – hteo bi da me pita nešto, naravno, u vezi sa fakultetom. Razmenili smo još nekoliko prostoproširenih rečenica i tako je sve počelo. Da vas ne zamaram, traje još uvek, a novi je semestar. Mama je posebno ponosna na mene.

Sve je spremno za novi početak. Imam plan i ogromnu želju da ga sprovedem u delo. Knjige – tu, rokovnici/sveske – tu, raznobojni markeri – tu, dečko – tu, fakultet je na svom mestu… Samo, da li sam i ja “tu” ili je i ovo samo san?


Mina Stamenković je Pikolo dama, novembarsko dete sa širokim osmehom. Pored porodice i prijatelja, jednako obožava fotografiju, Rusiju i čokoladu. Nije bomba i neće eksplodirati, ali: “Otrov se čuva u malim bočicama.”

Editors choice