Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Otvaraš plakar i hvataš se za omiljeni šorc. Tako dobro ti je stajao prošlog leta i jedva čekaš da mamiš uzdahe guzom utegnutom u vruće pantalonice.

Važi. Šok, a? Ne možeš da ga zakopčaš… Pa da, bila je zima, krkalo se. I celulit imaš? Koža ti je bela kao sir? Hoće to.

Možeš da kreneš u teretanu. Treba ti nekoliko hiljada dinara, ili, pak, malo više, ako želiš goniča dok vežbaš. Pazi, može da se desi da bude dobar frajer, pa da ti ne bude žao para. Ali realno, da li želiš da te gleda dok znojava i smrdljiva pokušavaš da skineš sve te kilograme uz pesmu – “O sarmo, prokleta bila, šta si mi od guzice načinila”.

A onda celulit. Nekoliko hiljada za kreme, losione, nekoliko hiljada za masaže, drenaže, mezoterapije, liposukcije… biraj! Najprostije ti je da se ulepiš gelom od bršljana i uviješ samolepljivom folijom. Malo će sve da te svrbi, možda ti izađe i alergija, hodaćeš smešno, nećeš moći da spavaš jer ti se najveći organ guši u foliji, ali što da ne.

Onda solarijum. Svaki drugi dan dok ne dobiješ boju. Pa onda održavanje iste. Ili krema za samopotamnjivanje. Samo je fazon da lepo naneseš i da se ne umažeš i da nešto ne preskočiš… I opet ćeš biti mestimično žuta, negde štrokava, a negde bela, ali sve za “lepotu”. I obavezno bronzer! Natrpaj, ne štedi.

I još samo nekoliko hiljada za neke nafurane stručnjake, nutricioniste i tako te, koji će ti propisati u kom minutu šta jedeš. Onda da sve to kupiš – ako kaže avokado, avokado mora biti. Plodovi mora, prepeličja jaja, sojino mleko, sve što kaže.

I onda, kada sve to budeš uradila, ako još bude bila sezona za šorc, ti ga obuci i izađi! Ako uopšte više imaš para za izlazak.

Šta? Da li ja imam neki pametniji predlog? Pa, ja imam, ali ne verujem da je to tebi prihvatljivo. Kapiram da si nekad bila kul, ali, kao i većina ostalih, digla nos i glumiš neku elitu. Ne? Da pucam? Ok. Beri trešnje!

Da, da, dobro vidiš, trešnje – lepe, crvene i slatke.

Daj, ne foliraj se da nemaš neku babu u selu, dalju tetku ili tako nešto. Ili drugaricu sa sela. Dečka? Facebook prijatelja? Nebitno ko ima trešnje, bitno je da se okupite i napravite feštu.

Pocrnećeš! Zategnućes noge! Istrošićeš brdo kalorija! Ješćeš zdravu hranu – trešnje su bogate antioksidansima, imaju antiinfektivno dejstvo, usporavaju starenje, dobre su za kosti, dobre su za borbu protiv raka i srčanih oboljenja – a sve to za nekih 70 kalorija na 100 grama!

Još ako je dobro društvo, šta tu može da fali? A ako možeš i da ih prodaš, na konju si. Ako imaš dobru sortu (burlat svi traže), očekuj i do 250 dinara po kilogramu na otkupu. Inače, za 3 sata najopuštenijeg branja, dvoje ljudi može nabrati 20kg kao od šale.

Pa ti, mici, računaj. I presaberi se, isplati li se ili ne.

I dalje misliš da ta seljačka posla nisu za tebe? Ok, podržavam. Idi, uvij se u foliju i jedi liske zelene salate. Taj šorc će ti na hulahopke i čizme stajati bruka kad dođe zima.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog u maloj bez mleka. Smeje se kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dajte joj da priča.

Editors choice