Kada se radi o beauty brendovima, mali broj njih je stvorio vernu bazu kupaca kao švedski proizvođač parfema i mirisnih sveća Byredo. Njegov osnivač, Ben Gorham, odlučio je da 2020. godina bude godina promena, i u saradnji sa engleskom šminkerkom Isamayom Ffrench upustio se u kreiranje jedinstvene Byredo makeup linije koja će svojim sastojcima i pakovanjem predstavljati brend na pravi način. Cela linija sadrži 6 proizvoda na kojima se radilo više od 2 godine a cilj brenda je razbijanje konvencionalnih okvira kozmetičke industrije i potpuno redefinisanje brendiranja u njoj.

Ben je stvorio Byredo još pre 15 godina, a kako su godine prolazile shvatao je da je potrebno pružiti još nešto osim proizvoda koji su ga proslavili. Šminka je mogla postati novi, fizički, zaštitni znak njegove kompanije, potpuno suprotna nevidljivim mirisima koji su bili okosnica dotadašnjeg poslovanja.

Ono što kolekciju čini naročito značajnom jeste činjenica da je nastala u saradnji sa engleskom šminkerkom Isamayom French, jednim od najtraženijih imena u makeup industriji, čiji radovi su krasili naslovnice magazina kao što su Vogue i Dazed. Želeći da diskusija o bojama bude ključan trenutak u kolekciji, a već dobro upoznat sa radom Frenchove, Ben je odmah shvatio da je ona osoba sa kojom želi da otvori novu epohu svog brenda. Linija se sastoji od 15 višenamenskih stikova u boji, 15 karmina, balzama za usne, ajlajnera, maskare i palete senki od 3 nijanse. Svi proizvodi imaju autentična pakovanja na kojima se radilo skoro koliko i na samoj formuli, a sve je proizvedeno od etički skladištenih sastojaka bez testiranja na životinjama.

Comments