Za sve vas koji još uvek niste isplanirali odmor, možete San Francisko računati kao jednu od opcija. Evo zašto!

Osim velikog broja stvari koje možete videti, hrane koje ima u izobilju i grada koji je pravi izazov sa kojim se treba suočiti, San Francisko nije veliki, ali je zato odlično organizovan i predivan grad. Od viktorijanske arhitekture i izuzetno strmih ulica do obala Tihog okeana i mosta Golden Gejt, San Francisko je jedan od najstarijih i najlepših gradova u Kaliforniji.

Jedan je od najprijatnijih gradova, a to govore oni koji su imali priliku da ga vide i izbliza upoznaju. Kažu da je najlepši pogled na grad sa brda Telegraf Hil, ali postoje mnoge druge stvari koje on nudi.

Niz stepenice ovog brda kojih ima 800, obratite pažnju na papagaje kojih ima okolo, ali i na bujnu vegetaciju obogaćenu predivnim kućama, baštama i šarenim cvećem.

130 Čari San FranciskaBudžet ne mora biti veliki kako biste se upoznali sa čarima Severne Kalifornije i možda je to najbolja stvar u celoj ovoj priči. On je prirodno bogastvo i nisu potrebni luksuzni hoteli da bi vas zadivio. On sam i njegove čari dovoljne su za nezaboravan provod.

Posetite Pier 39

Ovo mesto privlači turiste iz nekoliko razloga. Nudi odličnu hranu, prelep pogled na grad i pruža divne trenutke provedene pored vode. Šta više poželeti?

218 Čari San FranciskaNikako ne propustite gomilu besplatnih koncerata na otvorenom

San Francisko je prepun ovakvih dešavanja. Ima li šta lepše od uživanja u muzici i to besplatno? Pored velikog izbora muzičkih dešavanja, tu su i brojni filmovi koje možete pogledati, a živi skupovi pojačaće utisak i zabava će biti zagarantovana. Inače, to je glavna stanica mnogih zvezda koje su na turnejama, pa možete prisustvovati koncertu vaše omiljene zvezde.

312 Čari San FranciskaPosetite muzej

Bilo da ste umetnička duša ili malo drugačiji tip, ovaj muzej ostaviće vas bez daha. Čak je i slika očaravajuća, a zamislite da vidite ovo uživo.

49 Čari San FranciskaGolden Gejt most

Ovo je remek-delo o kom se može pričati isključivo u superlativu. Most je završen 1937. i proglašen je drugim najvećim visećim mostom na svetu. Ima istoriju dugu 230 godina. Iznad svega, on je pravi primer majstorskog inženjerstva i veličanstvenog kulturološkog mosta sa prelepom pozadinom. Jedan je od najprepoznatljivijih simbola San Franciska i ubedljivo najruralnije mesto u gradu.

55 Čari San FranciskaUživajte u Golden Gejt parku

Ovaj park često se poredi sa Central parkom u Njujorku, ali je neuporedivo lepši. Ukoliko ste već došli, nikako ne propustite da vidite zapadnu stranu parka.

64 Čari San Franciska

Za kraj dana ostavite plažu, jednu od sledeće tri: Ocean Beach, Baker Beach ili China Beach. Tamo ćete videti predivan zalazak sunca, a obavezno ponesite jaknu, jer može biti hladnije.

72 Čari San Franciska

Violeta Stojanović

Comments