Za sve ljubitelje jazz-a, dobrog glasa i elegantnog stila, predstavljamo vam Caro Emerald. Rođena kao Caroline Esmeralda van der Leeuw 1981. godine u Amsterdamu, Caro je svetu 2010. godine predstavila svoj album prvenac. Ali, priča počinje godinu dana ranije.

Holland Caro Emerald Caro Emerald: Jazz is not dead

Prvi singl koji je izbacila i koji je privukao masu ljubitelja džeza i poštovalaca njenog zvuka, bila je pesma “Back it up“, koja je izašla šestog juna 2009. godine. Klasičan džez zvuk upakovan i poklonjen džezerima dvadeset prvog veka, automatski je odskočio od komercijalnog zvuka elektronike i izveštačenih glasova. Caro je svojim prvim singlom bacila svetlo na sebe i zapalila muzičku scenu Holandije. Iako je najviša pozicija pesme svega dvanaesto mesto, uspeh albuma prvenca govori o njenom jedinstvenom zvuku.

Već u decembru iste te 2009. godine, Caro izbacuje singl “A Night Like This“, koji je postao zvanična pesma Martini reklamne kampanje. Caro je za snimanje spota izabrala susednu nam Hrvatsku, i prelepe destinacije –  Opatiju, Lovran i Rijeku. Zanimljivo je da je to izuzetno vesela letnja pesma koja je zvanično puštena usred okorele zime. Ali ni ta činjenica je nije zaustavila da zauzme drugu poziciju na Holandskoj top listi.

Međutim, najveći upseh je postigao sam album “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor“, koji je punih trideset nedelja držao prvo mesto top 100 albuma u Holandiji i tako pobedio album “Thriller“ Majkla Džeksona (Michael Jackson) za jednu nedelju. Ovaj debi album je dostigao dvostruko platinasto izdanje i beleži i danas sve veći uspeh iako je izašao u prodaju u januaru prošle godine.

Album ima dvanaest pesama i svaka je zabavna i kvalitetna na svoj način, ali osnovna karakteristika je da su sve pesme sa albuma prave letnje melodije.


Bobana Jovanović je studentkinja prava, večiti poštovalac Skorsezeovih likova, Diznijevih ikona i večito dete ugurano u veliko pakovanje. Aktivno džabalebari i od ljudi krade trenutke. Voli da nosi naočare za sunce i hvata intrigantne poglede. Da može, upoznala bi Fredija jer obožava Queen. Citat: “Moj život je ludilo koje sam postavila na vrtoglave potpetice i u oblak parfema”.

Comments