Da vidimo šta ima zabavno na Internetu … Aktuelni razvod, aktuelno suđenje, aktuelno kraljevsko venčanje, Diorova nova kolekcija da padneš na nos, Gucci cipele da poželiš da ti je BFF Paris Hilton. Šta je ovo?! Mislim da ću ovo copy/paste u mozgu jer je odlično i dovodi me do onoga što sam nameravala da pišem – jučerašnji poklon. To mi je znači koliko i pobeda u finalu Lige Šampiona!

antm 16 ep 7 jaclyn Čarobna formula za savršeni make up

Dobra drugarica me je zamolila da joj pomognem u odabiru šminke, tačnije, njenog prvog kompleta šminke ikada i da bude ono osnovno, sve šta joj treba. Hm, osnovno je koštalo preko 3,500 din ali, pobogu, to je sve što joj treba! Krenule smo u ofanzivu na proizvode i dala sam sve od sebe da za normalan iznos dobije kvalitet. Čika iz obezbeđenja nas je pomno pratio i to najviše mrzim, ali usput sam se i zabavila, jer je Tamara otvorila karmin (ne tester) i pomirisala, a čika iz obezbeđenja razrogačio oči!!! “Ti si plavuša, dakle, trebalo bi da imaš rozikasto rumenilo, ali ja imam teoriju da …”, bla, bla, razvijala sam ja svoje viđenje rumenila, a ona me je slušala kao da sam ja neki Fashion Guru. Kad smo planirale da odemo na kasu, posle skoro sat vremena “najosnovnijih” proizvoda za šminkanje, ona se iznenada setila i rekla: “Jaooo, a gde je onaj set za šminkanje sa četkicama što ti voliš, hoću da ti kupim!”. To je bilo otprilike ovako: zvanično najbogatiji čovek sveta, za sad (a nije Bil Gejts) je Karlos Slim i on vam je sasvim slučajno dobar prijatelj i jednog dana vas odvede (više se odnosi na muškarce, jer žene znaju šta hoću ovim da kažem) u prodavnicu najskupljih automobila i kaže vam: ”Ajde brate, znam da si rekao da voliš Bugati Vejron, pa izaberi jedan, hoću da ti kupim jer si mi dobar drug i pravi prijatelj!” Ne, ne biste rekli kao ja: “Pa, ne moraš, nema veze …”. Ali, moja mama me je tako vaspitala, a samo ja znam koliko želim taj set za šminkanje!!! Sećam se da sam se kao vrlo mala, sa svega pet, šest godina, ušunjavala u sestrine sobe i čačkala im nesesere za šminkanje, isprobavala senke i otvarala ruževe, a onda kad bi došlo vreme da zaklopim karmin, nikako ne bih uspela da zavrnem karmin do kraja, pa bi on umrljao poklopac i one bi znale da sam koristila ono što ne smem.

kid211 Čarobna formula za savršeni make up

Dok sam odrastala, to šminkanje je bilo smešno u najmanju ruku, ali tako to ide, vežbom do savršenstva! Ubrzo sam otkrila da mi baš dobro stoji ajlajner i crveni karmin, pa sam od svoje prve plate kupila to dvoje. Karmin je bio dugotrajan i stavljala sam ga često, meni se sviđalo kako je stajao na mojim usnama, a sećam se da mi je drugarica iz srednje škole jednom, posle mnogo godina, zajedljivo rekla: “Jao, kad si ti stavljala onaj tvoj LJUBIČASTI karmin!”, sa podsmehom. Nisam je ozbiljno shvatila, ali sad imam običaj da nazovem taj deo mog šminkanja Period pre i posle LJUBIČASTOG ruža (bio je bordo crven, ali oprostićemo joj neznanje boja). Vremenom sam prestala da stavljam crveni karmin, ali ajlajner je ostao kao MUST HAVE u neseseru. I tako sam ja vežbala i vežbala, stavljala razne stilove i razne boje i shvatila da mi to postaje važno i da obožavam to da radim. Onda su i drugi shvatili da ja to umem i šminkala sam sestre, drugarice, cimerke … Nije to savršeno, ali je dovoljno da shvatim da uzivam u tome i da jednog dana hoću da to bude pravo savršenstvo.

Kada sam ja pokušavala da budem skromna, uprkos OGROMNOJ želji da to imam, a Tamara me je nagovarala da mi to kupi, moram da vam priznam da je ona pobedila! Kupila mi je set, ja sam išla kući obasjana suncem i kad smo prekoračile prag mog stana, odmah sam je posadila na stolicu da mi te četkice isprobamo! Njen momak nije mogao čudom da se načudi zašto sam ja toliko srećna, ali sve sam mu objasnila sa Karlosom Slimom. Moj momak se nije čudio, on se naslušao kuknjave oko toga i žaljenja što ne živim u Americi, pa da mogu preko “Amazona” da kupim full set od 40 četkica za samo $30. I uživanje je počelo, ja sam je mackala, ona je bila strpljiva, ja sam se čudila i divila efektu četkica u odnosu na običan aplikator, ona je imala povremene pauze da udahne vazduh, ja sam joj objašnjavala kojim redom se šta stavlja, ona se posle svakog koraka gledala u ogledalo. Na kraju, povela sam je u kupatilo i čula ono što najviše volim da čujem posle mog šminkanja: “Jaoooo, kako je dobro!!!”. To mi je omiljena rečenica posle sestrine: “Bolje sam našminkana nego na svadbi” – šminkao ju je profesionalac. Divna priznanja meni i mom radu! Naravno, posle sam dohvatila samu sebe i našminkala u mojoj verziji SMOKEY-EYES-a, divila se još malo i odlučila da sednem za komp i nađem ono što mi treba – kurs ili škola šminkanja. Od svih kurseva našla sam jedan koji je zvučao vrlo primamljivo, pa sam tragala po forumima ne bi li našla cenu ovog zadovoljstva. I našla sam je! Devojka koja je završila baš taj kurs navela je četvorocifren broj, da sam pala sa stolice na pozadinu – sva sreća da je veličine omanje afričke države, pa nisam slomila nijednu kost. Elem, saberem se i shvatim da ću morati da preduzmem neke korake. Mislim da ću da nazovem Karlosa Slima da mu kažem da ga žena vara ili da sam mu kidnapovala sina, pa neka mi uplati pare na račun … Ili ću jednostavno, kao i sav pošten narod, naći posao, nabaviti kasicu prasicu i ubacivati 10% od plate. Kursu šminkanja sa tri nule, see you soon!!!


Tina Bunjevački je nepopravljivo romantična, čak i kada tome nema mesta u nekoj situaciji. Svako jutro kaže sebi “Od sutra počinješ da učiš i vežbaš” i skoči na čokoladu, kafu i pisanje bloga. Često ukucava na pretraživačima “crno-bele fotografije” i “Impresionizam Van Goga”. Obožava dan kada ode u staru novinarnicu i kupi brdo novina pre X godina, kako bi seckala najzanimljivije članke. Zacrtani cilj: 58 kilograma i sledeća Anna Wintour.

Comments