The Harmonist, luksuzni brend parfema koji spaja umetnost parfemske industrije sa filozofijom feng šuija, nedavno je osvojio prestižnu nagradu za najbolji niche parfem na dodeli WANNABE Beauty & Wellness Awards 2024. za parfem Hypnotizing Fire. U ekskluzivnom intervjuu za WANNABE MAGAZINE, Carole Aymé, međunarodna direktorka za trening i brend ambasadorka The Harmonist, objašnjava kako feng šui principi utiču na kreiranje parfema, otkrivši nam i uzbudljive planove za budućnost. Saznajte više o filozofiji harmonije kroz mirise i zašto je Hypnotizing Fire osvojio srca parfemskih entuzijasta širom sveta.

389A3444 2 Carole Aymé, The Harmonist: Miris je emocionalni jezik koji prelazi sve granice
Q

Hypnotizing Fire je pobedio u kategoriji za najbolji niche parfem na WANNABE Beauty & Wellness Awards 2024 - čestitamo! Šta ovo priznanje znači za The Harmonist?

A

Veoma smo počastvovani što smo dobili ovu nagradu. Uzbudljivo je kad ljudi prepoznaju našu ambiciju da stvaramo parfeme najvišeg kvaliteta na netradicionalan način – od našeg procesa kreacije koji je daleko od marketinških trendova, do etički nabavljenih sastojaka i održive ambalaže. Ceo tim The Harmonist je veoma zahvalan na ovom neverovatnom priznanju!

Q

Možete li nam reći nešto o konceptu iza The Harmonist i kako on implementira principe feng šuija u parfemsku industriju?

A

The Harmonist je nastao iz ideje da se donese ravnoteža kroz emocionalnu moć mirisa i rezultat je kreativnog procesa između osnivačice brenda Lole Tillyaeve i renomiranog francuskog parfimera Guillaumea Flavignya iz Givaudana. Spajajući umetnost visoke parfemske industrije sa mudrošću i filozofijom feng šuija, naša ambicija je da omogućimo našim klijentima da koriste mirise kako bi im pomogli da povrate ravnotežu i harmoniju između sebe i fundamentalnih energija, istovremeno stvarajući svoj jedinstveni izraz.

Q

Kako The Harmonist koristi elemente feng šuija da kreira personalizovane preporuke mirisa za kupce?

A

Drevna kineska filozofija feng šuija vidi univerzum kao da je sastavljen od pet osnovnih elemenata: voda (mirna i reflektujuća), vatra (strast), drvo (intuicija i kreativnost), metal (jasnoća) i zemlja (stabilna i uzemljena). Iako svaki element ima vitalnu ulogu i odnosi se na različite aspekte našeg života, ako jedan ili više njih postane previše jak ili preslab, rezultat je neravnoteža koja može dovesti do nedostatka blagostanja. Bile su potrebne godine da Lola Tillyaeva i Guillaume Flavigny prevedu ove energije u mirise, da stvore ravnotežu u životu i okruženju. The Harmonist mirisi su razvijeni da rezonuju sa našim namerama i ciljevima, možemo stvoriti čulno iskustvo koje je u skladu sa našim željenim stanjem postojanja.

389A3432 2 Carole Aymé, The Harmonist: Miris je emocionalni jezik koji prelazi sve granice
Q

Šta čini The Harmonist jedinstvenim na tržištu parfema?

A

Lola Tillyaeva je stvorila prvu liniju parfema koja prenosi nauku feng šuija u jezik modernih mirisa. Uspešan parfimer ima dva talenta: pronicljiv nos i širok um. Guillaume Flavigny je bio primoran da prevaziđe konvencije kako bi stvorio aure koje su iskrene prema prirodi i pet elemenata. Rezultat je pažljivo razmotrena selekcija jedinstvenih mirisa.

Q

Hypnotizing Fire je vaš najprodavaniji parfem širom sveta. Šta mislite da ga čini tako univerzalno privlačnim?

A

Note ambera donose udobnost i bude naša sećanja iz detinjstva. Ovo je savršeno uhvaćeno u Hypnotizing Fire, mirisu koji je prešao kontinente i osvojio srca mnogih naših kupaca. Hypnotizing Fire predstavlja savršenu ravnotežu između ove umirujuće amberne i gurmanske aure, cvetne sofisticiranosti i jakih začinskih nota, što rezultira zaraznim i senzualnim mirisom. Definitivno postoji nešto magično u ovom parfemu! Ako slušate šta neki od naših kupaca kažu na društvenim mrežama, to je vrhunski miris za prvi sastanak!

Q

Možete li nas provesti kroz inspiraciju i ključne note parfema Hypnotizing Fire?

A

Hypnotizing Fire je zavodljiv miris sa smolastim benzoinom, gurmanskom vanilom i dubokim i misterioznim notama ouda. U praksi feng šuija, Yin vatra energija se koristi kroz treperavu svetlost sveće, trepereći između strasti i intuicije. Ilustrovano u mirisima sa umirujućim ambernim i gurmanskim akordom zrna tonke, benzoina, vanile i praline, sofisticiranim dodirom bugarske ruže, zavodljivim i začinjenim bobicama pimenta i oudom, i, konačno, misterioznim pačulijem. Miris je kompleksan i harmonizovan.

389A3386 copy 2 Carole Aymé, The Harmonist: Miris je emocionalni jezik koji prelazi sve granice
Q

Kako se jin i jang koncept odražava u mirisima The Harmonista, posebno u mirisu Hypnotizing Fire?

A

Elementi upravljaju svetom i utiču na naše ponašanje. Jang energija je aktivna i vibrantna, prevedena u drvene, začinske, intenzivne i energične mirise. Jin energija je umirujuća i reflektivna, ilustrovana raznovrsnim sofisticiranim i mirnim cvetnim notama u našim mirisima. Poput umirujućeg plamena sveće ili užarenog žara u ognjištu, Hypnotizing Fire balansira toplotu elementa vatre – začinske note – sa umirujućom tišinom jina – amberne, gurmanske i cvetne note.

Q

The Harmonist koristi visokokvalitetne, etički nabavljene sastojke iz celog sveta. Možete li reći nešto više o vašoj posvećenosti kvalitetu i održivosti?

A

U The Harmonistu se izuzetno trudimo da nabavimo najfinije sastojke iz celog sveta, poštujući ekologiju sastojaka i zajednice koje ih proizvode zahvaljujući našem partneru, kompaniji Givaudan. Kreirani korišćenjem sastojaka najvišeg kvaliteta, svi mirisi su komponovani sa visokom koncentracijom ulja u rasponu od 25% – 36%.

Q

Kakav je značaj dizajna bočice za mirise The Harmonista?

A

Oblik bočice je inspirisan tradicionalnim bočicama kineske medicine, savršeno uravnoteženog oblika, koji je napravio čuveni proizvođač stakla Pochet Du Courval, smešten u cilindričnu i održivu sekundarnu ambalažu. Staklo bočice je neprozirno, što štiti dragocenu tečnost.

389A3426 copy 2 Carole Aymé, The Harmonist: Miris je emocionalni jezik koji prelazi sve granice
Q

Možete li opisati iskustvo kupca prilikom posete The Harmonist prodavnice u Parizu?

A

U našem jedinstvenom pariskom butiku, blizu Jelisejskih polja, dočekujemo kupce sa jedinstvenim iskustvom koje spaja parfem sa otkrivanjem njihovog feng šui elementa. Putovanje počinje otkrivanjem mirisa na keramici, koristeći samo instinkte i intuiciju klijenta da izaberu svoje favorite. Zatim, otkrivamo njihov lični feng šui element koristeći njihov datum, mesto i vreme rođenja. I, konačno, povezujemo energije iza njihovog izbora parfema sa energijama iza njihovog elementa. Ponosni smo što možemo da ponudimo ovo personalizovano iskustvo, i naši kupci su oduševljeni svaki put!

Q

The Harmonist je sada dostupan u Srbiji u Belodore, niche parfimeriji u Beogradu. Kako mislite da će The Harmonist filozofija o harmoniji i ravnoteži kroz miris rezonovati sa srpskim kupcima?

A

Osećamo da tradicija i mudrost iza filozofije feng šuija mogu rezonovati sa srpskom kulturom koja poštuje tradicije i običaje. Takođe, zajedničko gostoprimstvo rezonuje sa našim ciljem da delimo energije i jezik feng šuija kroz mirise. Konačno, potraga za harmonijom je univerzalni cilj, a miris je emocionalni jezik koji prelazi sve granice.

Q

Gledajući unapred, šta je sledeće za The Harmonist u smislu novih mirisa ili širenja brenda?

A

Naša osnivačica Lola Tillyaeva i parfimer Guillaume Flavigny već dve godine rade na novoj kolekciji od dva mirisa koja će biti lansirana 2025. godine, fokusirajući se na jin i jang vibracije, kao i na koncept Nebule, gde se rađaju sva čula i mirisi. Veoma se radujemo predstavljanju ova dva mirisa sledeće godine!

Fotografije: WANNABE Media

Nikola Gudelj

Comments