Čuveni brend Cartier, koji se bavi proizvodnjom luksuznih satova i nakita, predstavio nam je najnoviju kolekciju ogrlica i prstenja, drugačiju od svega što smo do sada videli. Ovu kolekciju, nazvanu “Šesto čulo” čini sedam unikatnih komada nakita, koji se ističu svojim neobičnim kombinacijama tekstura, materijala i boja koje stvaraju optičke iluzije. Nakit iz ove kolekcije odlikuju geometrijski paterni koji se svojim izgledom suprotstavljaju čulima, koji nas zbunjuju, privlače naš radoznali pogled i opčinjavaju nas u isto vreme.

Između sedam komada koji čine ovu kolekciju, najviše se izdvaja ogrlica pod imenom Meride, sastavljena od pažljivo geometrijski raspoređenih onyxa, dijamanata i kristala, u stilu šahovske table. Ova ogrlica izgleda kao trodimenzionalna grafika bez kraja i početka, elegantna je i misteriozna – pravi primer umeća izvrsnih juvelira brenda Cartier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cartier Official (@cartier)

Uz nju, u kolekciji možemo videti ogrlicu The Pixelage, koju su predstavnici brenda Cartier opisali kao stilizovanu igru koja podseća na životinjsko krzno. Ova ogrlica evocira sećanje na čuveni komad nakita kreiran od strane brenda Cartier, Cartier Panthère, koji je simbol ovog brenda već više od jednog veka. Možemo reći da je The Pixelage ogrlica zapravo stilizovani, pikselizovani i pojednostavljeni prikaz Cartier Panthère, sačinjen od pažljivo ispoliranih onyxa, koa i belih, žutih i narandžastih dijamanata. Uz to, tri zlatna topaza od 27.34 karata doprinose kako estetskoj, tako i novčanoj vrednosti ove jedinstvene ogrlice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cartier Official (@cartier)

Takođe, ova kolekcija u sebi sadrži i Coruscant ogrlicu, koja je u potpunosti kreirana od najfinijih dijamanata. U ovoj ogrlici možemo videti kombinaciju šest različitih tipova dijamanata – dijamante u obliku romba, oktagonalne, emeralde, trouglaste, izdužene i brilijante, u D i E tonovima. Za poznavaoce nakita, ovo je veoma značajna informacija, jer su dijamanti D i E tona najređi i najskuplji koji postoje na tržištu. Ove tonove zapravo odlikuje potpuno odsustvo boje, odnosno, providnost i apsolutna čistoća, što ih čini najcenjenijim na svetu. Dijamanti E tona čine manje od 1% ukupne količine dijamanata na svetu, što dodatno govori o njihovoj posebnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cartier Official (@cartier)

Comments