Prethodne tekstove iz serijala “Skitajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Prethodne tekstove iz serijala “Ćaskajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Dunja je obavestila ostalu decu iz svoje grupe da su njihovoj vaspitačici počeli da rastu brkovi, verovatno zbog činjenice da ju niko od njih ne sluša. Objasnila im je da se zbog njihove neposlušnosti vaspitačica mnogo nervira, i da joj od velike brige brkovi iz dana u dan postaju sve veći!

427049 213876682053712 100002941442210 391344 703815575 n Ćaskajući sa Dunjom: Briga

Velike brige mogu loše da utiču na vaš izgled

– I još sam im rekla da ne bi više trebali da ju ljute, jer bi mogla da joj izraste i brada, a to bi baš bilo ružno da moramo da ju gledamo takvu svaki dan!

– A od kada je tebe to briga za zdravlje tvoje vaspitačice? Mislio sam da ti nju ne voliš.

– Pa ni ne volim je, ali ja nju ne nerviram kao druga deca, jer se ja uvek pravim da je ne čujem i ne vidim, i onda ona nema brigu zbog mene, i ja nisam kriva za njene brkove! A je l’ imaš ti neku brigu?

– Ja? Pa imam, svako ima neku brigu, to je valjda normalno tako.

– Pa normalno je kad imaš jednu malu brigu, mada neki imaju i više od jedne! Ako imaš puno velikih briga to može loše da ti utiče na izgled!

– A kako to?

– Pa od velike brige muškarcima može da opadne kosa ili da im posedi! Oni misle da će ako brinu tu svoju brigu tako da je reše, a u stvari je neće rešiti, nego će samo da dobiju još jednu novu brigu, jer će da budu ćelavi! A nekim ženama od brige mogu čak da izrastu brkovi, ali ne veliki brkovi kao što ima tamo neki deda, nego mali, ženski brćići koji ne mogu baš lako da se vide!

– A kako si ti onda videla?

– Pa možeš nekad da vidiš kad se zagledaš, ali se slabo primećuje zato što nijedna žena ne pušta brkove, nego imaju ogledalca i pincete pa ih čupkaju, jer ih je stid da se briju k’o muškarci! Imaju i nešto k’o selotejp pa zalepe na brkove i brzo povuku, ali to boli više nego kad čupkaju! One tako moraju svaki dan da rade da im se ne bi videli brćići, a pogotovo kad treba da se ljube sa muškarcima, onda ih obavezno iščupaju!

– A zašto se one onda bave tim brigama, kad im od njih samo rastu brkovi? Bolje bi im bilo kad ne bi imale brige, jer onda ne bi imale ni brkove!

– Jeste, i ja se to isto pitam! Ja neću nikad da se brinem ni zbog čega, da ne dobijem brćiće kao moja vaspitačica!


Milan Jokić razvući će nit između realnosti i fikcije, i navešće vas da plešete po njoj. Živi okružen dobrim ljudima, jer život je igra, a u igri nema mesta za one sa lošim namerama.

Comments