– Hoćeš i ti da gledaš tu neku važnu utakmicu koju će da prikazuju večeras na TV-u? Moj tata se već ispružio po kauču i pripremio se da gleda.

– A, pa hoću, naravno! To ti se zove derbi, igraju dva najbolja tima.

– E pa, malo su sutra najbolji, gledala sam ja jednom takvu derbi utakmicu! Samo se dobacuju loptom gore-dole, a niko neće da daje golove!

– Pa nije da neće, nego čekaju pravu priliku. To se zove taktika.

– Ma ja sam sve videla, kad je jedan igrač šutirao loptu skroz do gola, i onda ju je šutnuo jednom koji je bio iza njega, a taj ju je onda šutnuo skroz na drugi kraj, pa su onda morali sve iz početka da rade. A i kad neko šutne da da gol, uvek promaši! A ja ne znam kako neko može da promaši onoliki gol, kad u njega može autobus da stane! To može samo namerno da se promaši, ako su se tako dogovorili! Moj tata uvek kad izgube njegovi fudbaleri kaže da je neko tu uzeo pare da to tako bude, a ja to nisam videla da su prikazali! Je l’ ti znaš ko je uzeo pare?

– Ne znam ni ko je uzeo, ni da li je uzeo, ali u svakom slučaju, oni to sigurno ne bi prikazali.

4754937720 4c1b87f031 z large Ćaskajući sa Dunjom: Fudbal

Eto vidiš da je tačno da su žene pametnije od muškaraca! One gledaju fudbal samo zbog fudbalera, a za igru već znaju da je namešteno

– A što ne bi? Kako onda da se zna ko je uzeo ako se ne prikaže?!

– To ni ne treba da se zna. Ljudi više vole da veruju da se igra pošteno, tako im je zanimljivije.

– Pa kako možeš da veruješ da jeste kad već znaš da nije?!

– Bar mogu da se nadam da nisu stigli da nameste baš svaku utakmicu.

– Eto vidiš da je tačno da su žene pametnije od muškaraca! One gledaju fudbal samo zbog fudbalera, a za igru već znaju da je namešteno! A i što vi ne idete tamo na stadion da gledate fudbal, a ne da se pružate na kauču! Samo zauzimate televizor ženama i deci zbog gluposti!

Prethodne tekstove iz serijala “Skitajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Prethodne tekstove iz serijala “Ćaskajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Milan Jokić razvući će nit između realnosti i fikcije, i navešće vas da plešete po njoj. Živi okružen dobrim ljudima, jer život je igra, a u igri nema mesta za one sa lošim namerama.

Comments