Prethodne tekstove iz serijala “Skitajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Prethodne tekstove iz serijala “Ćaskajući sa Dunjom” možete pogledati ovde.

Došlo je takvo vreme da ako vas nema na Googleu, džabe vas je majka rodila! Da biste saznali novosti iz života svojih prijatelja, nekada ste, nažalost, morali da se viđate sa njima, a danas baš sve što vas zanima zna Google, kako to Dunja kaže.

The Multitasking Generation Ćaskajući sa Dunjom: Google

Gugul i noša dve su velike dečije radosti

– A jel imaš ti Google?

– Google? Šta ti je to?

– Pa ono što ima u kompjuteru da kad te nešto zanima, ukucaš tu reč, i onda ti se pokaže sve što ima o tome! Možeš i samo jedno slovo da ukucaš, isto će da ti izađe puno da čitaš! Ima i slike, ja volim da gledam razne životinje i prirodu, tata mi ukuca reči, a ja posle sama vrtim onaj točkić na mišu i slike se menjaju!

– Aha, misliš taj Google?! Imam ga, naravno. Samo, ja baš i ne gledam te slike, više me zanimaju neke druge stvari.

– Ima tamo šta god hoćeš! Google radi na internetu, tu se samo ubacuje, a ništa se ne vadi, i onda možeš da nađeš šta god ti treba, čak i o ljudima! Google zna sve o svim ljudima na svetu! Ti samo ukucaš nečije ime i prezime i videćeš sve šta je taj neko radio i gde je bio! A ako za nekoga nema ništa da piše, onda je on sigurno neka dosadna osoba koju niko ne poznaje! Moraš da radiš nešto bitno i zabavno u životu da bi pisalo nešto o tebi na Googleu! Moraš isto i da poznaješ puno ljudi koji će da te traže na Googleu, jer ako te niko ne traži, onda što bi Google morao da piše o tebi?!

– Jeste tako, lepo kažeš. Zašto bi Google gubio vreme da sazna šta ja radim ako to nikoga ne zanima? Bolje da se bavi fotografisanjem slonova koje ćeš ti posle da gledaš! Mada, nije sve što piše na Googleu uvek istina!

– Pa, može ponekad da se desi da na Googleu piše da si ti nešto uradio, a ti sigurno znaš da nisi, a to, u stvari, može da bude od nekog drugog ko ima isto ime kao ti, pa te je Google pobrkao sa njim! Ne može baš uvek sve tačno da se zna o tolikim ljudima na svetu!

– A ima li tebe na tom tvom Googleu?

– Nema me još, jer ja ne radim ništa posebno, samo idem svaki dan u glupi vrtić, a to nikoga ne interesuje! Ali kad budem starija, ja mislim da će da piše nešto i o meni!


Milan Jokić razvući će nit između realnosti i fikcije, i navešće vas da plešete po njoj. Živi okružen dobrim ljudima, jer život je igra, a u igri nema mesta za one sa lošim namerama.

Comments