Dvoje trkača osvojilo grad uprkos mraku i kiši. I sve zabeležili fantastičnim videom!

Hygge koncept u centru grada: Gde da se ušuškaš tokom hladnih zimskih dana?

Sendvič je uvek dobra ideja: 3 nova recepta za najlakši, a najukusniji obrok

Maldivi: Jedini vodič koji ti je potreban ukoliko putuješ u “tirkizni raj”

Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

Aplikacije koje su ti neophodne za organizovaniji i sređeniji život

Želiš savršen, porcelanski ten? Otkrivamo ti tajne japanske beauty rutine

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Preporuka: Gde da izađeš ako voliš chill & hip atmosferu

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

Ova tehnika šminkanja počela je da se primenjuje još davnih godina, naravno na malo drugačiji način nego danas. Bilo je nezamislivo videti čuvenu kraljicu Kleopatru bez Cat Eye Look-a, kasnije i bolivudske zvezde, pa i holivudske glumice koje su bile očarane ovim trendom.

Moć ovog načina šminkanja očiju i danas ne jenjava, pa je tako retkost videti modnu reviju ili modni editorijal bez njega. Cat Eye tehnika šminkanja očiju doprinosi dramatičnosti u pogledu, a isto tako, ovaj look je pogodan i za dnevnu i večernju varijantu šminkanja.

Usavrši kreiranje Cat Eye Look-a i dodaj dozu glamura svom izgledu u trenu.

Šta je potrebno za kreiranje Cat Eye Look-a

Sve što ti je potrebno da bi kreirala ovaj look jesu prajmer za oči, ajlajner i maskara.

Cat eye 1 Cat Eye Look – Klasika koja traje

Prajmer za oči

Prvi i najbitniji korak kako bi uspela u ovom poduhvatu jeste da staviš prajmer za oči. On će ti omogućiti lakše nanošeje ajlajnera, sprečiti stvaranje nabora i preslikavanje slojeva. Ako spadaš u one koji imaju masne kapke i ako ti senka ili bilo šta što staviš na oči brzo nestane, onda je za tebe prajmer definitivno neizostavan korak.

Ajlajner

Postoji više vrsta ajlajnera u zavisnosti od veličine i oblika četkice. Debljina, oblik i intenzitet ajlajnera za kreiranje Cat Eye Look-a mogu se prilagođavati, pa samim tim ajlajner možeš nositi i u sklopu dnevne i večernje šminke.

Cat Eye stil šminkanja ne mora uvek samo dodavati dramatičnost tvom izgledu i ne mora biti intenzivan. Ako izvučeš samo tanku liniju ajlajnera sa blago izdignutim krajevima nagore dodaćeš nežnost celokupnom izgledu.

Ukoliko nisi baš najiskusnija u baratanju sa ajlajnerom, a želiš da uvežbaš preciznost predlažemo ti da uzmeš ajalajner sa tanjom četkicom i isprobavaš klasični cat eye, koji se koristi u većini prilika. Ajlajner sa tanjom četkicom će ti takođe dobro doći da vrlo jednostavno i precizno iscrtaš “kukicu” na spoljašnjem uglu oka. Dok ne stekneš dovoljnu veštinu savetujemo ti da prvo obeležiš pravac jednom tanjom linijicom koji ćeš izvući u željenom smeru od ivice oka, a zatim naneseš tanak sloj ajlajnera na polovinu oka, od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka. Posle toga strpljivo i pažljivo iscrtaj deblju liniju pokretima u oba smera, obavezno tako da prelazi ivicu spoljašnjeg ugla oka. Za dodatno dramatičniji izgled iscrtaj i tanku liniju ajlajnera duž korena donjih trepavica i izvuci dodatno vrh.

cat eye 2 Cat Eye Look – Klasika koja traje

Maskara

Maskara je vrlo bitan deo Cat Look-a i nju nikako nemoj da izostavljaš. Obavezno stavi dva sloja maskare, a naročito naglasi uglove oka kako bi dodala još misterioznosti svom pogledu.

Kombinovanje Cat Eye Look-a sa ostatkom makeup-a

U zavisnosti od tvog odabira načina stavljanja ajlajnera zavisi i ostatak makeup-a na licu. Ako si se opredelila za nežniju varijantu uz pomoć tanke linije ajlajnera, onda slobodno stavi neki karmin tamnije nijanse. Ako si se pak odlučila za dramatičniji, senzualniji i misteriozniji Cat Eye Look sa debljom linijom ajlajnera, onda usne ulepšaj nude nijansom karmina, kako cela šminka ne bi izgledala neukusno i preterano.

Editors choice