Ova tehnika šminkanja počela je da se primenjuje još davnih godina, naravno na malo drugačiji način nego danas. Bilo je nezamislivo videti čuvenu kraljicu Kleopatru bez Cat Eye Look-a, kasnije i bolivudske zvezde, pa i holivudske glumice koje su bile očarane ovim trendom.

Moć ovog načina šminkanja očiju i danas ne jenjava, pa je tako retkost videti modnu reviju ili modni editorijal bez njega. Cat Eye tehnika šminkanja očiju doprinosi dramatičnosti u pogledu, a isto tako, ovaj look je pogodan i za dnevnu i večernju varijantu šminkanja.

Usavrši kreiranje Cat Eye Look-a i dodaj dozu glamura svom izgledu u trenu.

Šta je potrebno za kreiranje Cat Eye Look-a

Sve što ti je potrebno da bi kreirala ovaj look jesu prajmer za oči, ajlajner i maskara.

Cat eye 1 Kako da izvučeš savršenu liniju ajlajnerom   svaki put!

Prajmer za oči

Prvi i najbitniji korak kako bi uspela u ovom poduhvatu jeste da staviš prajmer za oči. On će ti omogućiti lakše nanošeje ajlajnera, sprečiti stvaranje nabora i preslikavanje slojeva. Ako spadaš u one koji imaju masne kapke i ako ti senka ili bilo šta što staviš na oči brzo nestane, onda je za tebe prajmer definitivno neizostavan korak.

Ajlajner

Postoji više vrsta ajlajnera u zavisnosti od veličine i oblika četkice. Debljina, oblik i intenzitet ajlajnera za kreiranje Cat Eye Look-a mogu se prilagođavati, pa samim tim ajlajner možeš nositi i u sklopu dnevne i večernje šminke.

Cat Eye stil šminkanja ne mora uvek samo dodavati dramatičnost tvom izgledu i ne mora biti intenzivan. Ako izvučeš samo tanku liniju ajlajnera sa blago izdignutim krajevima nagore dodaćeš nežnost celokupnom izgledu.

Ukoliko nisi baš najiskusnija u baratanju sa ajlajnerom, a želiš da uvežbaš preciznost predlažemo ti da uzmeš ajalajner sa tanjom četkicom i isprobavaš klasični cat eye, koji se koristi u većini prilika. Ajlajner sa tanjom četkicom će ti takođe dobro doći da vrlo jednostavno i precizno iscrtaš “kukicu” na spoljašnjem uglu oka. Dok ne stekneš dovoljnu veštinu savetujemo ti da prvo obeležiš pravac jednom tanjom linijicom koji ćeš izvući u željenom smeru od ivice oka, a zatim naneseš tanak sloj ajlajnera na polovinu oka, od unutrašnjeg do spoljašnjeg ugla oka. Posle toga strpljivo i pažljivo iscrtaj deblju liniju pokretima u oba smera, obavezno tako da prelazi ivicu spoljašnjeg ugla oka. Za dodatno dramatičniji izgled iscrtaj i tanku liniju ajlajnera duž korena donjih trepavica i izvuci dodatno vrh.

cat eye 2 Kako da izvučeš savršenu liniju ajlajnerom   svaki put!

Maskara

Maskara je vrlo bitan deo Cat Look-a i nju nikako nemoj da izostavljaš. Obavezno stavi dva sloja maskare, a naročito naglasi uglove oka kako bi dodala još misterioznosti svom pogledu.

Kombinovanje Cat Eye Look-a sa ostatkom makeup-a

U zavisnosti od tvog odabira načina stavljanja ajlajnera zavisi i ostatak makeup-a na licu. Ako si se opredelila za nežniju varijantu uz pomoć tanke linije ajlajnera, onda slobodno stavi neki karmin tamnije nijanse. Ako si se pak odlučila za dramatičniji, senzualniji i misteriozniji Cat Eye Look sa debljom linijom ajlajnera, onda usne ulepšaj nude nijansom karmina, kako cela šminka ne bi izgledala neukusno i preterano.

Comments