Par sati pred polazak. Vreme je za selidbu, kraj je leta, počinje fakultet, novi ljudi, novi život, nove navike. Koferi, torbe, kese… sve je to već spakovano u gepek. Još uvek se obrćeš po sobi, zabrinuto grickajući usnu: “Da li sam nešto zaboravila?” Neee, sigurno nisi, sve omiljene krpice i cipelice i razne drangulije skupljaće prašinu i u novom stanu. Raduješ se, uzbuđena si.

Pogled ti pada na kutiju pod krevetom i odjedanput ti se smrači. Opet si ga se setila. Hm, zar i u ovom svetom trenutku opet ti zadaje brige?! Ma, ko ga šiša, sam je hteo da ode! Ne voli vezu na daljinu, ma daaaj, kakva daljina? Par desetina kilometara, šta je to? Pakuj te gluposti nazad u kutiju, baci je u neki ćošak i pali. Tvoj novi život te čeka! Samo tebe! Srećnu i nasmejanu, spremnu za sve avanture koje ti studentski život pruža!

Par dana ti treba da se adaptiraš, raspakuješ i upoznaš kraj. Ma, ništa strašno, preživećeš! Uzimaš drugaricu, sada i cimerku, pod ruku i pravac obližnji parkić da malo parite oči. Možda baš sad naletiš na ljubav svog života!

Eh da, na kraju ništa od upoznavanja, ali si se zato sita ismejala praveći planove za budućnost, a malo si i obnovila bojicu koja je počela da bledi. Hej, pa moraš te noge još da šetaš i pokazuješ!

Prvi dan na fakultetu. Još uvek si kod kuće, odmeravajući se u ogledalu. Lepo izgledaš, oborićeš ih sa nogu sto posto! Još uvek ne znaš koga bi mogla da upoznaš, kakve će ti biti kolege, profesori, ali nadaš se najboljem. Na kraju krajeva, sama si birala. Gledaš u telefon. Daaa, sad bi ti on poslao poruku: “Srećno, srećice! J”. Nemoj da se raspekmeziš, vreme je da pođeš! Možda baš sad naletiš na ljubav svog života!

Zanimljivo, svakog koga si videla ili upoznala zvao se kao on, kao njegova majka, sestra, tetka i svi su ličili na njega, njegovog oca ili brata. Nebitno, dobri su to ljudi u suštini. Već vam predviđaš super druženje i raduješ se tome. Raduješ se i povratku u stan, kod svoje drugarice da razmenite iskustva sa prvog upoznavanja sa fakultetom. A raduješ se i prvom izlasku. Možda baš tad naletiš na ljubav svog života!

U diskoteci ludilo, odlična muzika, odlična atmosfera, ti se zabavljaš kao nikad u životu. Igraš, uvijaš se, pevaš, tražiš pogledom nekog iole zanimljivog da još malo otkačiš. Hej, pa za šta si se inače lomila na velikim štiklama i gušila u preuskoj haljini! A da ne pričamo o puderu koji se topio na sto stepeni! Pih, ništa posebno… Naravno, lepe se za tebe sve neki nebitni ili umišljeni tipovi sa ogromnim vratovima. Mogli bi da te pojedu. Ha, toliko očajna nisi!

Vratila si se u stan i bacila u krevet izmorena i pomalo razočarana što je lov bio neuspešan, ali toneš u san sa mislima “Ovo je tek početak, ima vremena za mene…”.

slika1 bicu strpljiva Čekajući gosn Savršenog

Hm, u redu, biću strpljiva

Sledećih par meseci si u gužvi oko kolokvijuma, ispita, sređivanja kuće; svaki lov u koji si se upustila, makar to bio i odlazak do prodavnice, bio je neuspešan, ni traga ni glasa od ljubavi tvog života. “Pa, gde, pobogu, da ga tražim?!”, misliš besno. I ovako si besna, jer si puna obaveza oko faksa, još će i neko koga zapravo i ne poznaješ da ti tu diže pritisak. Parkovi, klubovi, splavovi, čitaonice, fakultet – nigde ništa! Ma daj, da li je u tebi problem? I dalje misliš na onog tamo?

Ogladnela si od nerviranja, navlačiš jaknu i odlaziš u menzu. Na vratima stana zamalo da pomisliš ono “Možda baš sad naletim…” i prekidaš se vrteći glavom. Koga briga! Kad ga dosad nisi našla a gde si sve bila, baš ćeš sad u menzi da naletiš na tu čuvenu ljubav svog života! Kako da nije!

U menzi, naravno, red, naravno, neki bezvezni kukuruz za ručak. Razvlačiš ga po tanjiru, ne jede ti se, samo razmišljaš o svojoj jadnoj i bednoj sudbini. “Je l’ slobodno ovde?”, čuješ neki glas. Podižeš pogled da bi mu odgovorila, ipak ne želiš da ispadneš nekulturna, jadničak nije kriv što tebi nisu sve ovce na broju. Podižeš pogled, srećeš se sa najslađim muškim stvorenjem na svetu, skameniš se i u trenutku shvatiš – upravo si, da, da, baš u menzi, naletela na ljubav svog života!

slika2 on je taj Čekajući gosn Savršenog

Čekanje se isplatilo! On je taj!


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments