Svako danas radi razne čudotovrne tretmane. Po mnogobrojnim salonima nudi se kavitacija, LPG, AWT, mezoterapije itd… Razlike u cenama su ogromne, na popustima kavitaciju možete da nađete i za 500 RSD. Pitate se onda zašto je negde sve to triput skuplje ako je isto. E pa nije isto. Nažalost, standarda nema. Može da radi ko šta hoće, ali klijent ne može od svakoga da dobije ono što želi i što mu je obećano. Žene bacaju pare u vetar želeći da malo uštede. Na kraju ne dobiju ništa. Da vam se to ne bi desilo, otkrivamo vam nekoliko načina da prepoznate medicinski proverene i pouzdane aparate koji će sigurno dati efekte kakve očekujete. I plus, neće naškoditi vašem zdravlju.

1153 Cellulite Expert: Kako da vas ne prevare u salonu

Nema kavitacije bez 40 kiloherca

Ultrazvučna kavitacija trajno uništava masne ćelije dajući efekat sličan liposukciji. Kavitacija je stvarno fenomenalna stvar zato što se za 10 tretmana trajno izgubi minimum tri centimetra u obimu struka, butina, potkolenica, nadlaktica ili na bilo kojoj regiji s viškom sala, a bez operacije. Ništa ne boli, nema oporavka, a salo nestaje. Međutim, da bi aparat kojim se kavitacija radi mogao da izazove pucanje ćelijske membrane i izlivanje masnoće u međućelijske prostore, mora da ima frekvencu od 40 kiloherca (Khz). Postoje i obični ultrazvučni aparati, a oni imaju frekfencu 2-3 megaherca (Mhz). Običan ultrazvuk, međutim, ne može da da rezultate kao pravi aparat za kavitaciju, jer deluje površinski i ne razlaže masne ćelije. S druge strane, kod nas se po nekim salonima za kavitaciju koriste i kineski aparati, koji poseduju sumnjive frekvencije ultrazvuka, i čak mogu da naškode.

LPG se po valjcima poznaje

Pravi LPG aparat ima prepoznatljivo kretanje valjaka napred-nazad, jedan ka drugom i jedan od drugog. Valjci su motorizovani, pa samim tim imaju mogućnost prilagođavanja određenim delovima tela. Imaju prepoznatljivu svetlost na LPG glavi: kada valjci idu unapred, svetli plavo; kada idu unazad svetli zeleno. Aparati koji su kopije LPG-ja nemaju glavu sa motorizovanim valjcima, tj. valjci nemaju mogućnost kretanja u navednim pravcima već se samo okreću oko svoje ose. Zato i ne mogu da daju ni približan rezultat koji se postiže sa pravim LPG aparatom, a to je vidno zatezanje kože, smanjivanje celulita i limfna drenaža.

993088 702503983106374 636883542 n Cellulite Expert: Kako da vas ne prevare u salonu

Ako ne bruji kao hilti, to nije AWT

AWT je najsavremeniji i najmoćniji tretman za uklanjanje tvrdokornog celulita, ali da bi se postigli rezultati koji su i obećani, aparat mora da bude pravi, a ne fejk. Kako da to prepoznate? AWT ima karakterističan zvuk koji podseća na hilti bušilicu za beton. Kopije aparata ni približno ne zvuče tako, odnosno zvuk je plići. Pravi AWT ima sondu koja liči na pištolj i tretman se obavezno radi u dve faze. U prvoj fazi se radi pištoljem, a druga faza se radi vibromasažerom v-actor. Dok vam terapeut radi AWT, vi jasno osećate kako talas prodire dubinski. Posle tretmana koža je crvena, jer je pokrenuta cirkulacija. Takav izgled kože nećete imati posle fejk tretmana. Zato samo pravi AWT garantuje da je tkivo dobro obrađeno i da je rezultat neminovan. Kod kopija aparata dubina, tj. jačina udaraca, znatno je slabija.

Postavite pitanje stručnjacima i rešite sve nedoumice koje se tiču celulita i metoda kako da ga se rešite. Pišite nam na redakcija@wannabemagazine.com. Posetite i njihov sajt!

Comments