Diana, princeza Walesa je formirala ukuse današnje mode. Neko ko je počeo kao pomalo zbunjena mlada koja se udavala za jednog od najpoželjnijih neženja na svetu u tom trenutku 1981. godine, postala je verovatno najpoznatija žena na svetu preko noći, koja nije mogla da se pomeri od količine paparazza koji su je pratili, a pritom je diktirala svaki modni trend, koji se i danas smatraju timeless trendovima.

Njeni outfiti su često bili tema mnogih svetskih medija, pa stoga ona važi za jednu od fashion icons osamdesetih i devedesetih, jer je i sama diktirala mnoge trendove.

U toku njenog razvoda od princa Charlesa, ono što je obično imala na sebi kada je išla na sud je uticalo na skokove prodaje određenih odevnih komada svuda širom sveta, samo zbog toga što je to nosila princeza dok se borila sa celom kraljevskom porodicom za svoju slobodu.

Njen stil danas za sve nas možda deluje mnogo konzervativno, ali tad je bio sve samo ne konzervativan. Nije strano da je često išla protiv onoga što je diktirala kraljevska porodica, svesno i nesvesno, ona je bila možda i prva ozbiljna modna figura koja se našla u toj porodici.

Dan-danas služi kao inspiracija mnogima, pogotovo dizajnerima kada stvaraju glamurozne kolekcije koje su inspirisane njenim likom i delom. Ne zaboravimo da je Diana bila ta koja je odlučila da se reši rukavica kada je u pitanju rukovanje sa običnim ljudima, koji ne pripadaju visokom društvu. I ne zaboravimo čuvenu revenge dress! Koristila je modu kao svoj lični izraz kako bi pravila konekciju sa narodom i isticala svoje političke stavove suptilno, sa stilom.

Iako je prošlo skoro 22 godine od njene smrti, ipak je ostavila veliki pečat na svetsku scenu i dan-danas ostala jedna od najvoljenijih princeza ikad. Mi ćemo ti istaći četiri trenda koja je ova princeza postavila i nosila sa velikim stilom.

Comments