5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Bilo da volite prirodan look ili da naglašavate jagodice, ovo će biti veoma korisna lekcija o šminkanju. Bavimo se četkom za nanošenje rumenila, kao jednim od važnih elemenata za šminkanje.

Mi obožavamo rumenilo, a kako postoje različite vrste rumenila, tako nas i različite vrste i teksture četki navode da razlikujemo dobre od loših. Postoji ravno sečena četka, četka lepezastog oblika i pljosnata, od prirodne dlake, četka za utrljavanje, dvobojna, sa različitim vrstama vlakana…

Izaberite rumenilo prema svom tipu kože, ali pre toga i puder. Ukoliko je vaša koža masna, onda će vam više odgovarati puder u prahu, a ukoliko je suva, onda kremaste varijante dolaze u obzir. Tonirana krema je odličan izbor u oba slučaja.

Slika 182 Četka za nanošenje rumenila kao važan pribor za šminkanje

O četki za nanošenje rumenila i o njenom značaju

Rumenilo valja staviti i na uglovima nosa, ali i na čelo i bradu. Sve u normalnim količinama, a dovoljno da se primeti. Ovo je proizvod koji može dugo da traje. Traje 12-18 meseci i ne treba ga bacati pre vremena.

Što se veličine četke tiče, što je veća, to bolje. Ugaona četka bolja je za aplikaciju i lepše oblikuje konture lica. Kada nanosite rumenilo ne zaboravite da pre nego što stavite na lice, otklonite višak. Zato polako otresite višak, pa tek onda počnite sa nanošenjem. Nanositi rumenilo laganim pokretima po jagodicama ka uhu. Pokrete ponavljati nekoliko puta, sve dok ne dobijete zadovoljavajući efekat. Ne zaboravite i to da je veoma važno da ne preterate u nanošenju. Pre nanošenja rumenila prirodno se nasmejte pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz poprima okrugli oblik. Taj deo obraza najbolje je mesto za nanošenje rumenila!

Ne zadržavajte se samo na jednoj nijansi rumenila. Od svetloroze, boje pudera, do bronzane i braonkaste boje. Eksperimentišite, pa ćete sami videti šta vam najviše odgovara.

Ipak, ukoliko imate svetliji ten, koristite sve nijanse ružičastog rumenila. Ako imate svetli ten, koristite rumenilo boje breskve. Maslinastom tenu će najbolje pristajati smeđe nijanse rumenila.


Violeta Stojanović

Editors choice