4 stvari koje treba da uradiš za svoju kožu kada imaš 35+

Shaped by passion: Kako da postaneš najbolja u onome što radiš

Ove patike nose apsolutno sve trendseterke!

Otkrivamo: Gde u Beogradu otići na (odlične) kolače?

#WokeUpLikeThis: Kako da tvoja koža BLISTA ceo dan! (Beauty advertorial)

Znamo, menstruacija nije zabavna, ali evo kako da olakšaš sebi “one dane”!

Gde na večeru: Ovaj restoran nudi pravo uživanje za tvoja nepca!

Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Zašto na Instagramu svi govore o ovom beauty proizvodu?!

Bilo da volite prirodan look ili da naglašavate jagodice, ovo će biti veoma korisna lekcija o šminkanju. Bavimo se četkom za nanošenje rumenila, kao jednim od važnih elemenata za šminkanje.

Mi obožavamo rumenilo, a kako postoje različite vrste rumenila, tako nas i različite vrste i teksture četki navode da razlikujemo dobre od loših. Postoji ravno sečena četka, četka lepezastog oblika i pljosnata, od prirodne dlake, četka za utrljavanje, dvobojna, sa različitim vrstama vlakana…

Izaberite rumenilo prema svom tipu kože, ali pre toga i puder. Ukoliko je vaša koža masna, onda će vam više odgovarati puder u prahu, a ukoliko je suva, onda kremaste varijante dolaze u obzir. Tonirana krema je odličan izbor u oba slučaja.

Slika 182 Četka za nanošenje rumenila kao važan pribor za šminkanje

O četki za nanošenje rumenila i o njenom značaju

Rumenilo valja staviti i na uglovima nosa, ali i na čelo i bradu. Sve u normalnim količinama, a dovoljno da se primeti. Ovo je proizvod koji može dugo da traje. Traje 12-18 meseci i ne treba ga bacati pre vremena.

Što se veličine četke tiče, što je veća, to bolje. Ugaona četka bolja je za aplikaciju i lepše oblikuje konture lica. Kada nanosite rumenilo ne zaboravite da pre nego što stavite na lice, otklonite višak. Zato polako otresite višak, pa tek onda počnite sa nanošenjem. Nanositi rumenilo laganim pokretima po jagodicama ka uhu. Pokrete ponavljati nekoliko puta, sve dok ne dobijete zadovoljavajući efekat. Ne zaboravite i to da je veoma važno da ne preterate u nanošenju. Pre nanošenja rumenila prirodno se nasmejte pred ogledalom i zapamtite mesto gde vam obraz poprima okrugli oblik. Taj deo obraza najbolje je mesto za nanošenje rumenila!

Ne zadržavajte se samo na jednoj nijansi rumenila. Od svetloroze, boje pudera, do bronzane i braonkaste boje. Eksperimentišite, pa ćete sami videti šta vam najviše odgovara.

Ipak, ukoliko imate svetliji ten, koristite sve nijanse ružičastog rumenila. Ako imate svetli ten, koristite rumenilo boje breskve. Maslinastom tenu će najbolje pristajati smeđe nijanse rumenila.


Violeta Stojanović

Editors choice