Evo, ja sam napisala i ljubavno pismo za momke, da i oni mogu da smuvaju sebi neku devojku koja im se sviđa! Sigurno će svaka devojka da se oduševi kad joj stigne ovakvo pismo, i ima mnogo da joj bude drago oko srca!

Slika20 Četvrtak sa Dunjom: Ljubavno pismo (za muvanje devojaka)!

Ovo pismo ima da deluje k’o ljubavna strela!

Draga moja buduća devojko,

Pišem ti ovo ljubavno pismo da te obavestim u vezi nekih lepih osećanja koja su me snašla zbog tebe, i zbog kojih sam rešio da ću da počnem da ti se udvaram, a isto tako ću i da te muvam. Meni su sva ta lepa osećanja udarila na srce, a i na glavu isto, tako da sam ja sad skoro sigurno zaljubljen u tebe, i zato ćeš mi ti ubuduće mnogo više i češće padati na pamet, a možda ću čak početi i da te sanjam. A kad počnem da te sanjam, pa se posle tih snova probudim, biće mi nekako žao što se i ti nisi probudila sa mnom, i želeću da te mnogo više i češće viđam dok smo oboje budni.

Koliko se razumem u sve te stvari, ja mislim da bi sad između nas trebalo da nastane neka, kako se kaže, romantika, a posle možda i ljubav, ali neće toga biti tek tako, nego moramo i ja i ti da uradimo ponešto. Ja sam zato spremio mnogo komplimenata, pohvala i raznih drugih lepih reči koje ću da ti govorim kad god te vidim. Neke od tih komplimenata ja sam lično smislio baš zbog tebe, nisu uopšte postojali dok se nisam zaljubio, tako da mislim da bi trebalo da ti bude posebno drago što sam se toliko potrudio zbog tebe. Znam da ćeš ti u početku morati da se ponašaš malo hladnije, i da se praviš k’o da si tvrd orah, jer tako to ide kad momak devojku muva radi udvaranja, ali ja se neću razočarati zbog toga, nego ću da budem hrabar i uporan, pa ću da nastavim da se ponašam romantično, dok ti ne popustiš i ne počneš da se ponašaš zaljubljeno k’o ja, mada ću ja uvek morati da budem malo više zaljubljeniji od tebe i da vodim računa o našoj ljubavi, jer sam ja jači pol, i treba to da radim. Ti si lepši pol, zbog tebe će svi da nam se dive. Ti se zato ponašaj k’o princeza, a ja ću k’o vitez, nema veze što nismo u bajci!

Treba još da znaš da bih ja voleo da odemo u bioskop da gledamo jedan film u kome ima puno ljubavničkih scena, da vidiš koliko je sve to lepo kad se gleda, a posle možemo da i mi radimo to isto (u nekom mraku), da osetiš da je još lepše kad je uživo. Mada, da znaš da ja neću da navaljujem na tebe, nego ću da budem pametan pa ću da čekam dok ti prva to ne budeš htela, ili dok se ne desi taj neki mnogo lep trenutak pa sve krene samo od sebe!

Eto tako, ja sam ti napisao u ovom pismu sve što sam hteo, a ti sad sve to imaj u vidu kad me sretneš.

Voli te tvoj budući dečko/momak, to jest, ja!

Prethodne tekstove iz serijala “Četvrtak sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments