Evo, ja sam napisala ovo ljubavno pismo k’o što sam rekla, za devojke koje bi htele da muvaju momke, a ne znaju kako! Sigurno će svaka devojka da uspe sa ovim pismom da osvoji sebi momka koji joj se sviđa!

Slika Četvrtak sa Dunjom: Ljubavno pismo (za muvanje momaka)!

Ovo pismo ima da deluje k’o ljubavna strela!

Dragi moj budući momku,

Pišem ti ovo ljubavno pismo da te obavestim u vezi nekih lepih osećanja koja bi mogla da počnem da osećam prema tebi, ako bi se i ti malo potrudio oko toga. Ja sam razmišljala mnogo, i smislila sam da bi najbolje bilo kada bi ti počeo mnogo više i češće da se interesuješ za mene, da mi se udvaraš ili da me muvaš, kako god ti hoćeš, jer isto je to. Samo bi trebalo da počneš to što pre, možeš već od sutra, jer što da čekaš da se zaljubiš u simpatičnu i finu devojku k’o što sam ja?! Vidiš koliko ima momaka na svetu, a ja sam baš tebi dala šansu!

Zato bi ti najbolje bilo da ne gubiš vreme, nego da odmah počneš da i ti budeš fin prema meni, da mi hvališ moju lepotu i pamet, da mi govoriš razne lepe i romantične reči (gledaj u filmovima i u knjigama ako ne znaš), i još sve tako to što treba da se radi kad se zaljubiš u nekog. Nemoj ti da pomisliš da je već sve gotovo zato što ti šaljem ovo ljubavno pismo, da će da ti bude lako sa mnom i da nećeš morati mnogo da se trudiš u vezi naše buduće ljubavi. Ja ću možda morati malo da se pravim k’o da me ti ne zanimaš, i da sam, kako se kaže, ravnodušna, al’ to će da bude samo u početku tako, dok ne vidim šta ćeš ti sve lepo zbog mene da uradiš i da kažeš, a onda ću i ja isto tako da budem dobra prema tebi, al’ ne odjednom, nego malo po malo. Zato ti nemoj da odustaneš na početku kad vidiš da sam ja ’ladna k’o sladoled, nego budi hrabar i uporan, zamisli da si neki vitez i da moraš da se boriš za lepu princezu!

Treba još da znaš da bih ja pristala da idem sa tobom u bioskop ili u poslastičarnicu, i na sva ta slična mesta gde se ide radi započinjanja ljubavi, tako da znaš da slobodno možeš da me pozoveš da idemo tamo. Ako mi bude bilo mnogo lepo, posle bih možda pristala i da idemo u neki mrak da se tamo ljubimo i grlimo i sve tako to, ali ti nemoj mnogo da se nadaš, jer rekla sam – možda. Ne može to da se zna unapred da l’ će da bude ili neće, nego kad se desi taj neki trenutak da i tebi i meni bude mnogo lepo, tad će da bude!

Eto tako, ja sam ti napisala u ovom pismu sve što sam htela. Ti sad budi fin, pa mi se javi!

Voli te tvoja buduća devojka, to jest, ja!

Prethodne tekstove iz serijala “Četvrtak sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments