Ja sam razmišljala kako bi baš bilo bezveze da nema mene! I to ne bi samo meni bilo bezveze, nego i svim drugim ljudima, možda i celom svetu! Mada bi, ipak, to najviše smetalo meni, ali ni drugima to ne bi bilo drago!

Kad me ne bi bilo, onda mama i tata ne bi imali dete, i ne bi im bilo toliko zanimljivo u životu kao sad, jer ljudi koji nemaju decu se mnogo dosađuju. Možda bi imali neko drugo dete, ali sigurno ne bi bilo lepo i pametno kao ja! Ni kad bi isto imali kćerku, ona ne bi nikad mogla da bude kao ja, a pogotovo ne bi mogli da imaju sina. Ne može muško da se zove Dunja!

Slika 136 Četvrtak sa Dunjom: Šta bi bilo kad me ne bi bilo?

Ne može niko da bude kao ja

Kad mene ne bi bilo, svi vi biste bili na šteti, jer ne biste imali od koga da saznate mnoge stvari! Ja sam prva rekla da je glupo da se žuta kosa zove plava kosa, a svi su se pravili ludi i nisu hteli to isto da kažu zato što svi govore da kosa može da bude samo plava, a ne žuta, iako je to bezveze! Ne biste znali kako se u stvari zovu oni padobrančići što žene nose sise u njima, i mislili biste da manekenke nose modu zato što im se sviđa, a ne zato što ih plaćaju da to nose. Ja sam vam rekla da od velike brige mogu da narastu brkovi, čak i ženama, i da se muškarci okreću na ulici samo za devojkama koje su našminkane i koje lepo mirišu! Sve sam vam to ja rekla, i mnogo toga još što može da bude korisno!

Nikad ne biste znali ni šta je zaljubljenost, a šta ljubav, da vam ja nisam rekla, nego biste mislili da je to isto, a nije isto! Verovali biste da je sve što piše o vama na Google-u sigurno tačno, samo da vam ja nisam rekla da i internet može da pobrka različite ljude. Ko bi vam drugi objasnio kako se kulira, i kako da izmislite nešto što nije laž?

Kad mene ne bi bilo, Bobi nikad ne bi video školu, i ne bi nikad saznao šta sve propušta u životu zato što je plišani pas. I onaj momak, što je juče iza zgrade stiskao devojku za dupe dok su se ljubili u usta, se ne bi trznuo kad sam ja naišla, jer da me nema, ne bih ni išla tuda gde su oni bili, i onda bi mogli mirno da nastave da se ljube, sve dok devojka ne bi morala da ide kući.

Eto, ne znam šta biste svi vi radili kad mene ne bi bilo?

Prethodne tekstove iz serijala “Četvrtak sa Dunjom” možete pogledati ovde.


Dunja je jedna sasvim neobična devojčica koja vodi buran život. Sa četiri godine izbačena je iz vrtića zbog ujedanja, sa pet je odlučila da se nikad u životu neće zaljubiti, sa šest je naučila da koristi Facebook, a sada, sa svojih velikih sedam godina krenula je u školu da nauči još štošta. Ne voli mnogo drugu decu, jer se ponašaju previše detinjasto, a ne voli mnogo ni odrasle zato što su previše ozbiljni. Sa Milanom više ne razgovara.

Comments