Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Četvrti rođendan Kulturnog centra Grad

Četvrti rođendan Kulturnog centra Grad

Kulturni centar Grad proslavio je četvrti rođendan u okviru posebno organizovanog Delikatesnog ponedeljka i otvaranjem izložbe analognih fotografija pod nazivom “Duh post-avangardnog omladizma”. U toku je rođendanska nedelja. Umetnički direktor Ljudmila Stratimirović govorila je o napretku kulturnog centra od otvaranja do danas. Navela je da je rad Kulturnog centra sigurniji i izvesniji i da je sama organizacija veoma napredovala.

DSCF0002 Četvrti rođendan Kulturnog centra Grad

Proslava u Kulturnom centru Grad

“Što se tiče našeg kulturnog centra, stvari idu svojim tokom, već smo svi naučili ko šta treba da radi ovde, i uglavnom, mnogo je manje stresno i mnogo je lakše organizovati stvari u Kulturnom centru u odnosu na početak kada smo imali samo nekoliko programa, a sada imamo po nekoliko programa dnevno i vrlo smo aktivni.”

Kulturni centar Grad je do sada okupio veliki broj umetnika, muzičara, pisaca, dizajnera, zanatlija, aktivista i preko 300,000 posetilaca. Prema rečima Ljudmile Stratimirović, ne razmišljaju o dalekoj budućnosti, već se trude da sada pomognu umetnicima.

“Nemamo sada neke velike planove. Uvek nam se rađaju razne ideje, uglavnom imamo, što se tiče ove godine, planove koji se tiču na primer “Artists in Residence” programa, uvođenje raznih dnevnih programa, ali ništa onako značajno što bi trebalo da pomenem.”

Posetioci proslave četvrtog rođendana imali su priliku da vide izložbu fotografija mladih umetnica: Marije Stajnić, Marije Radosavljević, Marijane Radović, Marije Ninković, Milice Bulubdžić, Milice Kolarić, Marije Knežević i Katarine Šoškić.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Editors choice