Usled pandemije koja je na trenutak pauzirala sve na svetu, Chanel nije uspeo da nas odvede na Kapri, gde je bilo planirano predstavljanje nove Cruise 2021 kolekcije. Ipak, bez obzira na to što smo ostali uskraćeni za pravo putovanje, Balade en Méditerranée, iliti krstarenje Mediteranom u slobodnom prevodu, nastavlja se, doduše online, ali i bez obzira na to, predstavlja pravu poslasticu za svakog čije su dve najveće ljubavi moda i putovanja.

Balade en Méditerranée je druga resort linija koju je kreirala naslednica Karla Lagerfelda, Virginie Viard, a kako je sama istakla, nisu je inspirisale superzvezde današnjice koje krstare primorjem poput sestara Kardashian-Jenner, već legendarne glumice i dive šezdesetih. Tako, svaki Chanel komad nas podseća na najbolje iz prošlosti i donosi dodir prefinjenog stila Audrey Hepburn i Brigitte Bardot, koje su izgledale besprekorno čak i na odmoru. Prepoznatljiv Chanel stil je osvežen modernom romantikom, a modeli Mica Argañaraz i Camille Hurel i fotograf Karim Sadli na pravi način su dočarali lepotu novih Chanel kreacija.

Inspirisana putovanjima, kolekcija donosi komade koji nisu samo atraktivni i apsolutno poželjni, već i praktični, budući da se mogu nositi u više različitih kombinacija. Ko još želi da nosi na put prepune kofere garderobe koje možda neće ni iskorisiti, kada može da ponese nekoliko pravih, odabranih komada koje lako može da transformiše iz dnevnog u večernji look? Tako, laganu crnu jaknu od šifona preko dana možeš ležerno prebaciti preko bikinija, dok će ti uveče biti neizostavni par sa omiljenim farmerkama dok na nekom egzotičnom ostrvu ispijaš koktel i uživaš u mirisu i šumu mora.

Ne samo da nas Virginie Viard vraća pravilnom načinu razmišljanja kada je u pitanju odnos mode i putovanja, nudeći nam svoju verziju must-have komada u prtljagu, već nam donosi i verovatno navedriju boju sezone – bougainvillea pink. Ova roze boja se prelepo slaže uz preplanuli ten, ali što je još važnije, donosi nam dašak pozitivnosti i bezbrižne radosti koja nam je ovih dana svima potrebna.

Ne smemo zaboraviti ni aksesoare! Virginie i ovoga puta igra na kartu praktičnosti i bira ultra trendi chain komad koji ima višenamensku ulogu – da, može se nositi oko vrata kao ogrlica, ali se isto tako može nositi i oko struka kao kaiš, i to kako uz bikini, za dnevnu varijantu, tako i uz omiljeni autfit za veče. Ovo je definitivno onaj detalj koji ovog leta unapređuje tvoju modnu igru.

Na kraju, tu je i soft clutch, kultna torba kolekcije (swipe) koja je spoj elegantne večernje torbe, pletene torbe za plažu i do sada jako popularnog basket modela torbe – i sve to u izuzetno zanimljivom i atraktivnom kockastom obliku. Podseća na aksesoar koji bi Jane Birkin prošetala Kanom, a verujemo da je baš to i bila poenta. Want!

Naslovna fotografija: instagram.com/chanelofficial

Ivana

Comments