Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Tradicionalna Chanel Métiers d’Art revija prvi put održana je 2002. godine u Parizu. Od tada se selila iz grada u grad, svakog decembra, i prešla je put od Dalasa, Edinburga, preko Tokija i Monaka, pa sve do Njujorka, gde je održana prošle godine. Ove godine, tradicionalna revija se vratila kući – u Pariz.

Prošlogodišnja revija ostaće verovatno zauvek upamćena na stranicama modne istorije, jer je u pitanju poslednja Métiers d’Art revija koju je održao Karl Lagerfeld. Nakon njegovog odlaska mnogi su mislili da će se mnoge stvari promeniti i da brend neće imati tako dobre rezultate. Međutim, još uvek nije došao taj trenutak, a nadamo se da neće ni doći.

I ovogodišnja revija bila je specifična po mnogo čemu. Bilo je mnogo prepreka i nije se znalo kada će se i kako održati i da li će doći sve značajne zvanice. U pitanju su spoljni faktori poput štrajka prevoza u celoj zemlji, koji je bio zakazan na dan revije. I revija je održana, a nakon toga slede i mnoge izmene.

Sadašnja kreativna direktora Chanel-a Virginie Viard svoju prvu Métiers d’Art održala je Parizu, baš kao njen prethodnik Karl, što može da bude samo pozitivan signal. Mnogo toga u vezi sa ovom revijom bilo je vrlo simbolično. Pored toga što je prva revija bez Karla, a zatim i to što je održana u prostoru koji podseća na legendarni apartman Coco Chanel.

Naime, Grand Palace na jedno veče postao je stan čuvene dizajnerke. Što znači da je ceo prostor bio sređen u tom stilu, odnosno orijentalnom. Mnogo ogledala i retro nameštaj doprineli su posebnoj atmosferi.

View this post on Instagram

Virginie Viard joined the Métiers d'art 2019/20 show's models in a mythical Art Deco staircase setting of 31 rue Cambon in Paris, recreated for the occasion at the Grand Palais in Paris. #CHANELMetiersdArt #CHANEL @MaisonDesrues #Desrues @Massaro_Paris #Massaro @Lesage #Lesage @Maison_Lemarie #MaisonLemarie @AtelierMontex #Montex @MaisonMichel #MaisonMichel @Causse_Gantier #CausseGantier #Lognon @Goossens_Paris #Goossens @Le19M #Le19M @Vittoria @KaiaGerber @AnnaEwers @SiaVlasova @mxlunaa @LexiBoling @BlesnyaMinher @MerelZoet @CamHrl @Walldamort @iamhyunjishin @ola_quetal @CarolineKnudsen_ @LoveGrace_e @Mathilde_Henning @MoiraBerntz @Aivita.Muze @CrisHermann @_LilyStewart_ @LineisyMontero @GiselleNorman1 @Lia.Pavlova @Lea_Jul @Odette.Pavlova @AlexxandraMicu @NinaMarker @Mona_Tougard @ElizaKallmann @heconghc @RebeccaLongendyke @NinaFresneau @Greta_Varlese @KriniHdez @NikePn @MariaMiguel.a @kdhwillems @RachelleHrs @Guannan_cai

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

A revija? Bila je zaista posebna. Manekenke su se spuštale niz čuveno stepenište u modnim komadima, koje bismo odmah mogle da obučemo. Osamdesete i devedesete u novom, modernom ruhu. Virginie kaže da uvek razmišlja o tome šta žene žele, ne komplikuje previše i uvek se pita kako bi žena nosila određeni komad. 

Sve komadi imali su dozu realizma. Dakle, mogli bismo da ih zamislimo na ulici ili čak vidimo nešto slično. To je ono što nas je posebno privuklo i to je ono što ne očekujemo od današnjih revija, ali je svakako ono što nam se i te kako dopada.

Editors choice