Sve je počelo kada je jedan fan Britni Spirs (Britney Spears), nakon niza novinskih članaka i naslova koji su pratili propast pop princeze, okačio video snimak “Leave Britney Alone”, koji je u toku samo jednog dana videlo više od dva miliona ljudi. Njegovo ime je Kris Kroker (Chris Crocker). Od postavljanja tog video snimka, njegov život se totalno promenio.

Tri godine i 40 miliona pregleda kasnije, Kroker je sasvim druga osoba. Više nije fan Britni Spirs, jer su ga ljudi, kako sam kaže, počeli identifikovati više kao fana, a ne kao individualnu osobu. Štaviše, oštro je kritikovao poslednje nastupe Britni Spirs na dodelama nagrada, i molio je da više ne nastupa uživo ako ne popravi svoj performans.

Jasan primer kako ljudi mogu da iskoriste svojih pet minuta slave, Kris je danas glumac i pevač koji ne prestaje da iznenađuje svoje fanove. Počećemo od muzike. Prvu pesmu snimio je pre tri godine, i to, verovali ili ne – u svom ormanu. Pesma “Mind in the gutter“, iznenađujuće je dobro “prošla” kada govorimo o prodaji na sajtu iTunes. Ipak, Kris pravi dvogodišnju muzičku pauzu, nakon čega izbacuje divnu baladu pod nazivom “Love you better“, i to u dve verzije – studijskoj i akustičnoj. Ova autobiografska pesma govori o neuzvraćenoj ljubavi, i mnogi su se identifikovali sa zaista dobrim tekstom. Nakon toga, nižu se pesme “Best of Both Worlds”, “Feel for the Enemy” i “Freak of Nature”. Sve pesme su prošle zapaženo, i retko ko je ostao imun na interesantne tekstove i muziku koja ih prati. Pravi uspeh, ipak doživljava objavom pesme “I Want Your Bite” koja je postavljena 14. februara na njegovom YouTube kanalu (svojevrstan poklon Krokera njegovim fanovima, koje zove “crockstars”, za Dan zaljubljenih). Objavljivanje ove pesme na njegovom kanalu nije uticalo da sledećeg dana pesma bude jedna od najprodavanijih na sajtu iTunes, što je omogućilo Krisu da potpiše pravi ugovor sa jednom izdavačkom kućom. Pesma je dostigla 14. mesto na Dance iTunes listi, prešavši time čak i Dejvida Getu (David Guetta) i Ejkona (Akon) i njihov veliki hit “Sexy Bitch”!

Što se ove pesme tiče, Kroker se igra “vampira” preko elektro-pop zvuka provučenog kroz auto-tune, i malo više seksualno-izazovnog teksta. Poslušajte pesmu, nećete ostati ravnodušni!

Par nedelja nakon toga, Kris je objavio i svoj prvi EP (extended play). Tri potpuno nove pesme, zajedno sa dve stare, objavljene su na sajtu iTunes. Najveće iznenađenje je njegova rep pesma “Fly Swat”, koja govori o hejterima i kako se Kroker obračunava sa istima. Pomama za EP-om je velika, i sve to se dešava dok je Kris u Australiji, gde je nastupio u par gej klubova. Nakon povratka kući, stvari kreću da se odvijaju neverovatnim tokom. Kris dobija poziv da dođe na kasting za novu seriju koja će se snimati za kanal NBC. Dva dana kasnije, na njegovom Twitter profilu osvanula je poruka da je dobio ulogu, ali da ne sme mnogo da priča o tome. Srećom, Perez Hilton i ostali celebrity portali mogu, pa smo tako saznali da će u seriji pored Krisa glumiti RuPaul Šengela (RuPaul’s Shangela), Elen Barkin (Ellen Barkin) i Mario Kantone (Mario Cantone) – za one koji ne znaju, glumio je Antonija Marantina – Šarlotinog gej prijatelja u seriji i filmovima “Seks i grad” (“Sex and The City”). Reditelj? Niko drugi do Majkl Patrik King (Michael Patrick King), kreator serije “Seks i grad”. Snimanje pilot epizoda je završeno, i sada se čekaju test prikazivanja kada će se konačno saznati da li će se serija prikazivati na televiziji NBC. Ali, Kris Kroker za to vreme ne sedi skrštenih ruku. Pre par dana objavljena je njegova nova pesma “Tug Of War” koja će sigurno biti popularna, kako zbog neobičnog zvuka, tako i zbog odličnog teksta.

Pored glume i muzike, Kris je i jedan od aktera u dokumentarcu “Mee at the Zoo”, ali i inspiracija mnogim LGBT osobama kojima daje savete putem svojih video snimaka, koje redovno kači na sajt YouTube.

317227103 Chris Crocker – odavno prerastao Leave Britney Alone

Nemanja Kutlešić je zavisnik od novina, magazina i tehnologije. Budući je stanovnik Njujorka, a da ne baca novac na domaće i strane časopise, više bi putovao. Obožava miris mora, jagode sa šlagom i “Vanity Fair”.

Comments