5 činjenica koje treba da znaš o TISSUE MASKAMA – najnovijem hit proizvodu u BEAUTY svetu!

Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

 Od Svetog Martina na Muri do velike pozornice zagrebačkog HNK, od zlatnih medalja u borilačkim veštinama do najvećih književnih nagrada, od anonimnog dečka do popisa školske lektire – put je to koji je u samo desetak godina prošao Kristian Novak. Koje je prepreke na tom putu morao svladati, ali i koje bi želje još mogao ostvariti, najveća zvezda hrvatske književnosti otkriće na 11. Weekend Media Festivalu ovoga septembra u Rovinju.

Veliki uspeh njegovih romana „Črna mati zemla“ i „Ciganin, ali najljepši“, a potom i njihova uprizorenja na daskama ZKM-a i HNK, Novaka je izložilo silnom interesu najšire javnosti, kao retko kojeg književnika poslednjih godina. Uz pohvale i nagrade, bilo je i kritika, pa i udaraca ispod pojasa, s kojima se Novak kao bivši vrhunski karatista prilično dobro nosi.

Weekend Media Festival 1 Kristian Novak na Weekend Media Festivalu

„Ja zvezda? Dobar štos. Ali da, poslednje dve godine promatram taj buzz koji se ne gasi i polako postajem svestan interesa za svoje romane i teme koje oni otvaraju. Ne bežim od polemike, iako bih volio da se svi više držimo činjenica, a manje strastvenog optuživanja. Zato sam rado pristao doći na Weekend Media Festival, jer sam čuo da je to mesto gde pametni i kreativni ljudi razumno i kulturno zbore o temama koje se tiču svih nas. Veselim se dolasku, spreman sam i za nezgodna pitanja, kaže Kristian Novak.  

U mnoštvu tema koje otvaraju Novakovi romani, svakako je i uloga međumorskog zavičaja i dijalekta, odnos gastarbajterskog deteta prema različitim kulturama i izbor Rijeke kao profesionalnog utočišta. U Rovinju ćemo doznati i kako Novak vidi svoja dela u školskoj lektiri i je li mu to uopšte važno te kako se nosi sa slavom i doživljava li je kao estradizaciju ozbiljnog književnog rada. Biće zanimljivo i njegovo iskustvo rada na scenariju za „Črnu mati“ s Evom Svenstedt Ward, koja je u svetu filma poznata po adaptaciji Millenium trilogije Stiega Larssona.  Kristian Novak 1 Kristian Novak na Weekend Media Festivalu

„Uspeh Kristiana Novaka dokaz je da i u ovom vremenu novih medija tradicionalne umetničke forme, poput književnosti i bioskopa , itekako mogu biti društveno relevantne. Weekend je i ranijih godina otvarao šire društvene teme, a ono o čemu Kristian tako upečatljivo piše sigurno su pitanja koja će zaintrigirati i sudije našeg festivala“, ističe direktor programa Nikola Vrdoljak.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove se godine održava od 20. do 23. septembra kao i uvek u bivšoj fabrici duvana  u Rovinju, a partneri su Francuska i Nemačka. Svi marketingaši svoje radove mogu prijavii na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji ponovno će predstaviti najvažnija digitalna nagrada SoMo Borac.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Editors choice