Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Evo nje ponovo. Ova cigla je toliko zajebana za ugrađivanje u vugla, ne mogu sama. Srećom, te iz moje vrlo integrisane ličnosti uvek mogu da izvučem onu koja ume. Azaleja je vlasnica svih mojih muda.

“Pička ti materina, dva’es’ godina čekam da me neko pozove telefonom i saopšti mi da si overio, a ti si još živ!” Rekla sam bivšoj ljubavi, bivšem narkomanu, uranjajući u njegov zauvek utešan zagrljaj, u koji sam se umotala da podelim tugu zbog smrti moje prijateljice. U tih 20 godina razni ljudi su mi telefonirali da me obaveste o barem pet šokantnih, tragičnih i preranih smrti, na koje nikada nisam bila spremna.

Smejali smo se. Rekao mi je da on neće otići tako lako, pokošen infarktom, nego će se mučiti dugo i bolno. Tako mu je pisano, kaže. A on zna. Ima li lake smrti? Prvenstveno za onoga ko to mora da odradi, mislim. Ja sam odlučila da umrem zdrava u poznoj starosti. Da legnem kad dođe moj trenutak, utešim voljene koji ostaju nekim mudrim rečima, sklopim oči i odem. Neću biti sama, znam. A možda ću imati toliko sreće ili kosmičke milosti, da me isprati nečiji zagrljaj.

Sve teško, mračno, tužno, zastrašujuće i preplavljujuće na putu koji pravimo, zato što ne treba da stanemo ovde i sačekamo kraj, samo je deo sreće što dišemo. Nisam se uplašila za sebe. Nisam se stisla da izdržim. Samo sam počešala dodatni par muda i otvorila još jedan par nozdrva da udahnem sve. Pogrebni miris sveća i cveća, tamjana i novog drveta kovčega i sveže iskopane zemlje. Moje leve ruke, koja miluje hladno i divno lice moje voljene prijateljice koja se oslobodila i otišla u neudisanje, moje druge ruke koja drži njenu dok i ona ne postane topla. Miris zaprepašćenog užasa i straha pred divljom silom nekontrolisanog života, miris svekolike ljubavi i strasti, koja je jedini odgovor na smrt. I taj odgovor je DA. Uvek i samo DA.

Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice