Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Promocija novih destinacija: Avio-karte počev od 99 evra

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Valentine’s Day what?! Mesto na kojem ćeš se odlično provesti sa svojim drugaricama, *onog* dana u februaru!

Ili obrnuto. Srećna sam, jer imam sreće. Imati ili biti? Razlika je materijalna i filozofska. Ako smatram da imam sreće jer se osećam srećno, zapravo nemam ništa, osim stanja sreće. A ako sam srećna jer imam sreće, pa se i važne i nevažne stvari odvijaju dosta glatko, onda imam sve. Mislim, sreća je u lutriji, baš koliko i u srcu. Čula sam da ljudi skromno izjavljuju kad odgovaraju na pitanje Pa kako ste se našli da toliko odgovarate jedno drugom? sa Eto, imala sam sreće da naiđem na čoveka koji me razume i prihvata

Oh, nije li onda sva sreća prosto u lutriji?

Neko stalno dobija zamene, a neko ubode sedmicu.

Uvek sam umela da nađem detelinu sa četiri lista. Od kad znam za sebe. Samo stanem, zagledam se, i ako u tom kvadratu deteline u koji zurim postoji neka sa četiri lista, ugledam je. Žbunove četvorolisnih detelina sam do sada ubrala. U nekom momentu sam imala čitave buketiće u čašama sa vodom, umesto cveća u vazi. Nalaženje deteline sa četiri lista može se smatrati mojim hobijem. I uvek sam se pitala gde ja ta silna sreća? A onda mi je jednom sinulo da je možda cela priča o srećnoj detelini upravo to što mogu da je nađem. Samo pogledam, savijem se i uberem. Kakva sreća, a? Mislim, neko nikad u životu ne pronađe ni jednu jedinu jebenu četvorolisnu detelinu.

Nego, možda neko ko nikada nije našao detelinu sa četiri lista, prosto nije nikada ni pokušao. Ili je izgubio strpljenje posle trideset sekundi. Ili slabo vidi. Ili mu zeleno toliko odmara oči da odmah zaspi. A možda je samo bio zauzet postizanjem svojih ciljeva.

Ako računam svoje deteline, napostizala sam se sreće za bar tri života. Samo ja bih da sad potrošim taj kredit.

Svako ko nalazi sreću u imati, mogao bi da mi da stotine korisnih saveta. Prosto mogu da ih čujem. Potraži svoju sreću, kao što tražiš detelinu. Pokušaj. Usredsredi se i ne gubi strpljenje. Gledaj dobro. Nemoj da zaspiš. Fokusiraj se na cilj.

Kad je četvorolisna detelina u pitanju, praksa i disciplina završavaju posao.

Valjda je tako i sa svakim drugim poslom.

A možda i sa srećom.

Ah, poželite mi sreću.

Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice