Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Cigla u glavi: Istinite i izmišljene pesme

Cigla u glavi: Istinite i izmišljene pesme

“I am the space around you, could I do more to find you… so close, so close, so close…“ pevao je neko u mojoj glavi, jedne noći u sitne sate. Bilo je magično, skoro kao vatromet. Zaboravila sam melodiju i ne znam šta je dalje bilo, ali znam da to nikad pre nisam čula i verujem da je neko upravo komponovao stvar, a ja sam se konektovala na njegovu frekvenciju…slučajno. Toliko sam bila iznenađena, da nisam uspela da zadržim pažnju na čistom uživanju u astralnoj špijunaži. Bila je to ljubavna pesma mog života, moj lajtmotiv, moje srce u nečijem glasu i muzici. Toliko bih volela da je čujem. Makar kako mi je neko šapuće. A može i da urla. Ali dok je neko ne bude materijalizovao na Youtube, uvek ću hteti da čujem ovo:

Moje srce je kao prozor na promaji. Ponekad staklo prsne i raspe se, a zavese dišu duboko i slobodno. I vetar uduva lišće da zastre krhotine i ptice da se u njima zrcale. Stopala uoče priliku, obuju zečeve i skoče kroz koščati nazubljeni zagrljaj. Niko se ne poseče. Neko leti, neko vreme, pero lakim letom. Na vetru bez povratka i pada. Kosa mi njuška vrat i uvija se oko ušiju. Čujem je kako raste. Izmišljam slike, jer su pesme već odavno istinite.

Više nemam trip da krvarim po papiru ili tastaturi, da oblažem sirove reči sopstvenim mesom i kostima. Niti želim da cepam donji veš jašući munje strasti. Znam da umem, preživela sam, više puta. Hoću da se zabavljam. Ali da bude zabavno. Da se smejem, jer je zabavno. Ne kao kad sam adrenalinski zavisnik, nego, ono, kao kad sam srećna. Najčvršće se grlimo pred rastanak, jbg. A ja bih da se sastajem. Da uživam u dobrodošlici. I onako svi putevi kojima hodimo u korak završavaju skokom u prazno. Nisam se umorila. I neću odustati. Samo sam mračno poetična i ekstatično eterična. Pero laka.

Odozgo posmatrani, svetovi su tako mali. Život na njima balansira nežnim žilama. Podigni lice, dočekaj pero usnama. Poljubi ga dahom, neka leti…

Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice