Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.

Stepen prisutnosti u svom životu, takozvanog integriteta, lako možete izmeriti ako se zapitate šta biste menjali, da možete da se vratite u prošlost i krenete redom. Svaki put kad sebi postavim ovo pitanje, onako rekreativno, da ne ispadnem iz forme preispitivanja, dobijem zadovoljavajući odgovor: “Ništa. Ma, nijedan trenutak očaja, tupavosti i brljanja ne bih menjala ni za šta na svetu”. Stara cura je zadovoljna sobom. Ne iz nekih opštevrednovanih razloga, nego zato što me svaka raskrsnica, stranputica, slepa ulica i kobajagi prečica dovela do upoznavanja i prihvatanja sebe. Do ultimativne ljubavi prema sebi. Duga je to veza, strastvena, puna uspona i padova. Srećna je to ljubav, najzad, i trajaće doživotno, kontam. Da, ne bih se menjala ni sa kim. Osim kad bi me dobra vila pitala “A želiš li da budeš Rozi (Roisin Murphy)”?

Ne mislim da moj integritet išta gubi time što bih sve što jesam ovog trenutka dala đavolu (tj. bilo kome), da mogu da budem Rozi. Uostalom, možda bi neko bio presrećan da bude ja. Samo ne verujem da bi se Rozi menjala sa bilo kime za bilo šta na svetu. Zašto je, od svih glamuroznih žena sveta, ona svetlo mog života? Jer je žena od ultimativnog integriteta. Zna sve o ljubavi. Piše savršene pesme i savršeno ih peva. Ma, šta peva? Proživljava, ispoljava, predstavlja. Ona glumi, daje se, blista, zrači, osvaja, scena je njena magija. Prelepa je. Čarobna i toliko istinita. Ona zna sve isto što i ja, samo na “pravijem” mestu, a verovatno i među pametnijim ljudima.

I to je jedina istina o vremenu. Ono je sada. Moje vreme nije ni prošlo, niti će tek doći. Sada je, i ide sa mnom iz trenutka u trenutak i uvek će biti baš sada. Pravi trenutak u sadašnjem vremenu upravo teče. Prava prilika da ostvarim svoje snove, da se nađem na “pravijem” mestu, među pametnijim ljudima, ostvarim praviju ljubav, da budem Rozi, sada. Poznajete li to osećanje, koje vas tera da dajete sve od sebe, jer ste jedino tako zadovoljni? Da prilazite cilju sa svih strana, jer samo tako se srećete sa sobom, čak i ako promašite cilj. Osim ako taj susret nije cilj svih ciljeva.

Da sam muškarac, bila bih veoma strog tip. Žena mog života morala bi da bude sposobna da se menja sa Rozi. Nikada ne bih prihvatila manje. Volela bih samo ženu koja je iskusila skoro sva osećanja, želi nekoga da joj raznese um, čije je vreme sada i koja je sposobna da to napiše. Ali samo Rozi to zna tako da otpeva.


Aleksina Đorđević, matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Comments