#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Cigla u glavi: Sad mi kažeš da mi ne rade kočnice?

Cigla u glavi: Sad mi kažeš da mi ne rade kočnice?

Kao u crvotočini. Valjda imate osnovnu SF pismenost, pa znate, do đavola, kako je u crvotočini?! Kao u tunelu koji se spiralno okreće oko sebe i usisava vas, dok brzinom misli ulećete u nove crvotočine, na koje se grana ona sa kojom ste počeli, ne stigavši ni da pomislite: Što baš u ovu?, a dok stignete da se zapitate kako ste uopšte dospeli u inicijalnu crvotočinu, vožnja je već gotova, nalazite se u paralelnoj realnosti u kojoj su točkovi otpali, auto je na krovu, motor u provaliji, telo vam visi upleteno u krošnju, a srce vam je ispalo kroz usta i kotrlja se nezadrživo ka ivici litice…

Ma šta kažeš, kočnice mi ne rade baš sve?

Prijatelju, ne da ne radi nijedna, nego u ovoj vožnji kočiš samo putem tvrdog prizemljenja.

Ali, hej, neustrašivi istraživači dubokog svemira, iskrivljenog svemira, urušenog svemira, zabranjenog svemira, nećete valjda odustati?

Budućnost koju upravo predodređujemo očekuje da se sastavimo i nastavimo sa eksperimentima. Svako od nas ima samo jedan život, koji traje jedva malo duže od tumbanja kroz okraću crvotočinu. Šta čekaš? Na noge lagane i na posao! Možda baš ti pronađeš smisao! Koliko sutra!

Ma važi. Ložite neke mlađe istraživače, ja odoh na masažu. Celog tela. Eteričnim uljima. Sa posebnim tretmanom dupeta.

Da li sam odustala? Aha.

I nije me sramota? Ma jebe mi se.

I šta ću sad? Baš ništa.

I onako je sve što sam činila bila samo neplanirana vožnja bez kočnica neasfaltiranim bogazima bezumnog univerzuma. Tu i ne treba ništa ni da činiš, samo uskočiš. Hrabar i lud, iste budale.

Znači li to da ću sada početi da razmišljam?

Pa, pokušaću, ali stvarno ne nameravam da se trudim.

Beskrajna arogancija neposrednosti. Samo reci šta želiš onome koga želiš i odmah zažmuri, da ti prašina koju će podići bezglavim trkom ne upadne u oči. A kad se slegne, nećeš mu više ni leđa videti. Uopšte, sve što izostavlja cenkanje, foliranje, taktiku, podilaženje i bilo koju vrstu manipulacije ostaviće vas samog u vašoj realnosti, da se pitate po zilioniti put kada ćete već jednom naučiti veštine niščih duhom i sa gađenjem zaključite da ćete radije i sledeći put to isto da se pitate. Retorički. Zato imate pravo da istučete prvog sledećeg kandidata kome ukažete čast svojim interesovanjem, poverenjem i neposrednošću.

Takođe sam odustala od nove muzike. Ne vredi. Mislim, vredi muzika, samo meni ne vredi. Sve što sam proživela, pomislila i osetila, neko je već odsvirao, mnogo bolje nego što će neko ko je tu muziku čuo samo na YouTubeu, dok je sticao elementarno poznavanje klasike, pre nego što se upusti u samostalno eksperimentisanje sa crvotočinama muzičkog multiverzuma. Nikada nije bilo lako biti mlad u zadatom vremenu, ali biti mlad i onda kad je vreme odavno prošlo, to je baš zajebano.

U to ime, bonus pesma:

Prethodne tekstove iz serijala “Cigla u glavi” pročitajte ovde.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice